LPG'li araçlara AVM izni!

LPG'li araçların AVM'lerde yer alan kapalı otoparklara giriş yapabilmesi amacıyla gereken koşullar belli oldu. 

OTOMOTİV 04.11.2020, 14:20 04.11.2020, 14:41
LPG'li araçlara AVM izni!

LPG'li araçlara AVM izni geldi.

Konuya ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu kararda, AVM'lerde (alışveriş merkezleri) yer alan kapalı otoparklara, belirli koşulların yerine getirilmesi durumunda LPG'li araçların giriş yapmalarına müsaade edileceği bildirildi. 

Uygunluk raporu alınması şart

AVM'lerde (alışveriş merkezleri) bulunan kapalı otoparklara LPG'li araçların giriş yapabilmesi amacıyla TSE (Türk Standartları Enstitüsü) ile itfaiye teşkilatından uygunluk raporunun alınması gerektiği ifade edildi. 

Her sene denetlenecek

Öte yandan, hem iş yeri açma hem de çalışma ruhsatı verme yetkisine sahip olan kurumların otoparklara dair gereken kayıtları tutacakları, söz konusu yerleri her sene denetleyecekleri veya denetlettirecekleri kaydedildi. 

Birinci bodrumdan daha aşağıda olamayacak

Kapalı otopark alanlarına LPG'li araçların giriş yapabileceği ve söz konusu alanların, birinci bodrum katlardan daha aşağıda bulunamayacağı bildirildi. Diğer araçların girebileceği otoparklar ile LPG'li araçların giriş-çıkış yapabilecekleri yerlerin farklı olacağı ifade edildi. 

Elektrik sistemlerine yeniden bakılacak

Diğer yandan, otoparkların elektrik sistemleri ile havalandırmalarının tekrar gözden geçirileceği belirtildi.

Şartları yerine getirmeyenler...

Tescil belgesinde LPG'li olduğuna dair ibare bulunan ve geçerli muayeneye sahip olan araçların otoparklara giriş yapabileceği, şartları yerine getirmeyen araçların ise bu otoparklara hiçbir şekilde giremeyeceği kaydedildi. 

Yorumlar (0)