‘İkinci el’de yaprak kımıldamıyor!

Otomobil piyasasında yaşanan durgunluk devam ederken, galericiler satışın olmamasından, vatandaş ise fiyatların gereksiz pahalı olmasında dolayı şikâyetçi.

OTOMOTİV 05.04.2021, 10:30 05.04.2021, 13:09
‘İkinci el’de yaprak kımıldamıyor!

Covid-19 pandemisi nedeniyle sıfır araç üretimi araçlar için gereken tedarik zincirinin bozulmasıyla, otomotiv sektörü zor duruma girmişti. 

Döviz kurlarındaki artışın da etkisiyle tırmanan sıfır otomobil fiyatlarıyla, ‘ikinci el’ de el yakmaya başladı.

Tablo değişmedi

‘İkinci el’ piyasasında fiyat artışları nedeniyle yaşanan durgunluk devam ederken, fiyatlar da bir miktar indirime gidilse de satışlar henüz hızlanmış değil.

Geçen seneyi iyi geçirdiklerini belirten galericiler, satışların o dönemde arttığına işaret ederek, “5 aydır piyasa iş yok” diye yakındı.

‘Hafta sonu kısıtlamasıyla işler daha da düştü’

50 ila 60 bin TL’lik otomobillerin piyasasının hızlı olduğunu ifade eden galerici Hüseyin Kandemir, “Durumumuz çok kötü. Hafta sonu kısıtlamasıyla işler daha da düştü” açıklamasında bulundu.

Kandemir, geçen 100 bin TL’lik arabaların 200 bin TL’ye çıktığını ifade ederek, “Kredi faizleri arttı. Kredi çekemedikleri için de araba alamıyorlar” diye konuştu.

‘Ne alan ne de satan var’

Oto pazarlarının cumartesi günleri kurulduğunu hatırlatan Kandemir, “Pandemi nedeniyle oto pazarı bitti. Ulaşım yok” dedi.

Piyasada satışın olmadığını ifade eden galerici Ali Acur da “İkinci el otomobil piyasası tamamen durdu. Ne alan ne de satan var” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)