Teknoloji devi, telefon piyasasından çekildiğini resmen açıkladı

Bir dönem akıllı telefon pazarının en popüler markalarından biri olan Güney Kore menşeli teknoloji şirketi LG, akıllı telefon pazarından çekildiğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.04.2021, 10:57 05.04.2021, 11:29
Teknoloji devi, telefon piyasasından çekildiğini resmen açıkladı

Her geçen gün popülerliğini ve akıllı telefon pazarındaki etkinliğini kaybeden Güney Koreli üretici şirketi LG, radikal bir karar aldı.

Akıllı telefon pazarından resmen çekildiğini açıkladı

Son dönemlerde, diğer akıllı telefon pazarındaki diğer rakipleriyle mücadelede geri planda kalan LG’nin, yeni radikal kararlar alabileceği iddiaları öne sürülmüştü.

Güney Kore menşeli teknoloji devi LG Electronics şirketi, son dönemlerde yaşanan maddi zararın ardından akıllı telefon pazarından tamamen çekildiğini resmen açıkladı. Bu kararla LG Electronics, dünya genelinde akıllı telefon üretimine son veren ilk büyük şirket olarak kayıtlara geçti.

Daha fazla kâr getiren işlere yoğunlaşacak

Şirketin yaptığı resmi açıklamada, LG Electronics’in, şirket kaynaklarını daha çok; akıllı evler, elektrikli araç bileşenleri, yapay zeka gibi daha çok kâr getirecek alanlara yoğunlaşmak istediği aktarıldı.

Yapılan açıklamada şirketin, son dönemlerde yaşadığı zarara da değinilirken mobil telefon üretimi ve satışının, son 6 yılda 4,5 milyar dolar zarar ettiği belirtildi.

LG şirketinin toplam gelirinin %7’sini oluşturan LG şirketinin akıllı telefon alanının 31 Temmuz’da son bulması bekleniyor. LG grubu, bu alanda çalışan personelin, diğer LG işletmelerine transfer edileceği belirtirken yurt dışındaki şirketlerde ise kararların yerel olarak alınacağını açıkladı.

Yorumlar (0)