İkinci el otomobil piyasasında sert fren

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasına karşın 2'inci el araç piyasasında satışlar durdu. Fiyatların çok fazla şiştiğini ifade eden galericiler, eski bayramları mumla aradıklarını belirtti.

OTOMOTİV 22.06.2022, 18:15
İkinci el otomobil piyasasında sert fren

Bayramdan önce genellikle hareketli olan 2'inci el araç piyasası, fiyatların şişmesi sebebiyle adeta durma noktasına geldi. Oto galericiler bu durumdan olumsuz yönde etkilenirken, alıcılar ise yatırım maksadıyla araç almaya yönelim gösteriyor. 

Son birkaç haftadır fiyatların çok fazla yükseldiğini kaydeden galericiler, yaklaşık olarak üç senedir eski bayramları mumla aradıklarını ifade etti.

“Eski bayramları mumla arıyoruz"

2'inci el piyasasının son birkaç haftadır durgun olduğunu söyleyen oto galerici Yılmaz Kebapçı, “An itibarıyla araç temininde sıkıntı yaşıyoruz. Araç bulsak da çok pahalı oluyor. Normal dönemlerde bayram öncesi işlerimiz çok yoğun oluyordu. Artık eski bayramları mumla arıyoruz. Bayram öncesi tatile gitmek için araç satın almak isteyen yurttaşlar beklemeye geçti. Aylık ortalamalarımızın çok çok altındayız. 2021 fiyatlarına nazaran yüzde 100'den daha fazla artışlar olduğunu söyleyebilirim." dedi. 

"Son üç yıldır bayram diye bir şey kalmadı"

Satışların düştüğünü kaydeden oto galerici Gökhan Ardeşen ise “Birkaç ay öncesine kadar işlerimiz fena değildi. Fiyatların çok fazla yükselmesi sebebiyle satışlar durdu. Arabayı yatırım aracı olarak görenler var. Şu anda araç satın alanların büyük çoğunluğu yatırım amacıyla alıyor. Son üç yıldır bayram diye bir şey kalmadı. Artık eski bayramları arıyoruz. Haftada 8 ila 9 araç satıyorduk, şu anda en fazla 2-3 araç satabiliyoruz." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)