Elon Musk 3 gün bekleyemedi

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek amacıyla fabrikaların çalışmalarının yasaklanmasına tepki göstermiş ve talimat vererek Tesla'nın kapılarını açtırmıştı.

OTOMOTİV 19.05.2020, 10:49
Elon Musk 3 gün bekleyemedi

Elon Musk, "tutuklama olacaksa sadece beni almalılar" diyerek yasağa meydan okumuş, fabrikaların açılmasıyla birlikte Tesla tesisleri polis tarafından basılmıştı.

Bu olaydan 3 gün sonra bugün ABD'de otomotiv sektörü, yasakların kaldırılmasının ardından faaliyete başladı.

2 ay ara verilmişti

Amerika Birleşik Devletleri'nde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle üretimlerine büyük ölçüde ara veren otomotiv sektörü, yaklaşık 2 ayın ardından faaliyete başladı.

Ameirkan basınında yer alan haberlere göre, ABD'de 130 bini aşkın otomotiv sektörü çalışanı bugün iş başı yaptı. 

Ford, Fiat Chrysler ve General Motors gibi sektörün önde gelen üreticileriyle tedarikçileri, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle üretim merkezlerini yeniden açarak faaliyete başladı.

Ford

Ford'dan yapılan açıklamada, şirketin Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üretim ve faaliyetlerine yeniden başladığı duyuruldu. Açıklamada, Ford'un sağlık muayenesi, kişisel koruyucu ekipman ve sosyal mesafe de dahil olmak üzere çalışanların güvenliği ve sağlığı için tedbirler aldığı vurgulandı.

Fiat Chrysler

Fiat Chrysler'den yapılan açıklamada ise şirketin 12 bin çalışanının işlerine geri döndüğü ve üretimin yeniden başladığı bilgisi paylaşıldı.

Borsada coştular

Ford ve Fiat Chrysler şirketlerinin üretimlerine yeniden başlamasıyla borsadaki hisseleri de yükselişe geçti. General Motors'un hisseleri bugün yüzde 9, Fiat Chrysler'in hisseleri yüzde 7,3 ve Ford'un hisseleri yüzde 6,7 oranında yükseldi.

Kendi rızalarıyla ara verdiler

Ford, General Motors ve Fiat Chrysler, mart ayında, Kovid-19 salgınına karşı alınacak tedbirler sebebiyle, Kuzey Amerika'daki üretimlerine ara vereceklerini duyurmuştu.

Tesla

Diğer taraftan, Amerikalı elektrikli araç üreticisi Tesla'nın da bugün üretimine yeniden başlaması için California yönetimiyle geçen hafta anlaşmaya vardığı duyurulmuştu.

ABD'de yasaklar eyalet yönetimlerine bağlı olduğu için kimi eyaletlerde otomotiv üretim faaliyetleri kendiliğinden durdurulurken kimi eyaletlerde ise yerel yönetim emri ile durdurulmuştu.

Yorumlar (0)