Araç sahipleri dikkat: Çarşamba günü başlıyor

1 Aralık günü başlayacak olan mecburi kış lastiği uygulamasına sayılı günler kaldı. Sivaslı lastik ustaları, hava sıcaklığı 7'nin altına düşmeden evvel araç lastiklerinin değiştirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

OTOMOTİV 28.11.2021, 23:43
Araç sahipleri dikkat: Çarşamba günü başlıyor

Ticari araçlarda kış lastiği mecburiyeti 1 Aralık itibarıyla başlayacak. Yolu kavrama, yola tutunma gibi güvenli bir sürüş sağlayan kış lastikleri, hem maddi hem de hayati yönden büyük önem arz ediyor. Hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte oto lastikçilerde yoğunluk oluşması öngörülüyor. Oto lastik ustaları mal ve can güvenliği için kış koşullarında bütün araçlarda kış lastiği bulunması gerektiğini dile getiriyor.

"Yaz lastikleri 7 dereceden sonra işlevsiz kalıyor"

Lastik ustalarından Ali Ünsal, yaz lastiğinin 7 derecenin altında işlevsiz kaldığını belirterek, "1 Aralık gününe çok az bir zaman kaldı. Duyarlı yurttaşlarımızın bir an evvel randevu alıp gelmelerini beklemekteyiz. Yaz lastiği ile kış lastiği arasında büyük farklar söz konusu. Kış lastiği, karlı ve buzlu yollarda fren mesafesini azaltıyor. Sıcaklık 7 derece ve altını gördüğünde ise yazlık lastikler hiçbir işe yaramıyor. Kış lastiğini taktırmayanlara 1000 TL ceza uygulanacak. Mal ve can güvenliği için kesinlikle kış lastiğini öneriyoruz. Duyarlı olan yurttaşlarımız 15-20 gün evvel kış lastiğine geçtiler." dedi.  

"Milletimiz her konuda son günü bekliyor"

Ünsal, lastik değişim ücretlerinin ceza miktarından çok daha az olduğunu kaydederek, “Değişim ücretleri lastik farkına göre 300-800 TL arasında değişiyor. 1 Aralık'a çok az bir zaman kaldığı için oldukça yoğunuz. Sabah saat 07.30'da mesaiye başlıyoruz, akşam 21.30'a kadar çalışıyoruz. Biz millet olarak son güne kadar beklemeyi seviyoruz. Devletin açıkladığı tarihi beklemeden, kasım ayının ilk haftasında lastik değişimi yapılması gerekiyor. Yaz lastiğine ise nisan ayının içinde geçiş yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.









Yorumlar (0)