Apple otomobil için tarih verildi 

ABD’li teknoloji devi Apple’ın merakla beklenen elektrikli otomobilinin 2025 senesinde piyasaya sürüleceği öğrenildi. Sürücüsüz olarak tasarlanacak aracın çıkış haberinden sonra şirket hisseleri yüzde 3 değerlendi. 

OTOMOTİV 19.11.2021, 16:10 20.11.2021, 18:14
Apple otomobil için tarih verildi 

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Apple’ın, otonom ve elektrikli otomobilinin çıkış tarihi hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Uluslararası bir haber kanalının, bir Apple çalışanından edindiği bilgiye göre otomobil, 2025 senesinde yollarda olacak. Otonom sürüş yeteneklerinin olacağı bildirilen araç, şimdiden teknoloji ve otomobil severler için merak konusu oldu. 



Şirket hisseleri yükseldi 

Apple otomobil için daha önce yayınlanan raporda otomobilde direksiyon simidi ve pedal olmayacağı, aracın tamamen “eller serbest” modunda sürüş için tasarlandığı belirtilmişti. Şirketin “Project Titan” olarak bilinen otomotiv çalışmaları, sıfırdan araç tasarlamaya 2014 senesinde başlamıştı. Elektrikli araçlara olan talebin artması, müşterilerin ve ülkelerin çevre konusunda daha duyarla hale gelmesiyle birlikte Apple da Rivian ve Tesla gibi tamamen elektrikle çalışan araçlar üretme yoluna gitmişti. 

Fosil araçlara göre hem dünya dostu olan hem de daha konforlu deneyim sağlayan elektrikli araçların yeni markası olmayan hazırlanan Apple hakkında yayınlanan bu haber sonrasında şirketin hisselerinde yüzde 3’lük artış gözlemlendi. Kısa sürede bu denli artış ile Apple, kendi rekorunu kırmış oldu. 



2025’te yolda olma ihtimali yüzde 60 

Apple çalışanından aktarıldığı belirtilen bilgiye karşın uluslararası bir analiz şirketinin önde gelen isimlerinden Dan Ives, Apple’ın elektrikli otomobilini 2025 senesine kadar piyasaya sürme olasılığının yüzde 60-65 arasında olduğunu dile getirdi.  

Yine uluslararası bir ajans da Apple araç üzerinde çalışan bazı kişilerin otomobil konusunda şüpheye düştüklerini ve özellikle gelişmiş sensörler, kendi kendine sürüş ve işlemci çipleri konusunda daha fazla teste tabi tutulması yönünde konuştuklarını belirtti. 

Yorumlar (0)