Bursa’da tarihi çarşının yanındaki bina yıkıldı 

Bursa’nın UNESCO dünya mirası listesinde bulunan tarihi çarşı ve hanlar bölgesini gölgeleyen binalardan biri daha yıkıldı. Bu bina ile birlikte yıkılan yapıların sayısı 31’e yükseldi. 

YAŞAM 19.11.2021, 16:55 21.11.2021, 18:01
Bursa’da tarihi çarşının yanındaki bina yıkıldı 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’nde yıkım işlemleri devam ediyor. Ağustos 2020 tarihinde Bakan Murat Kurum’un katılımıyla düzenlenen törenle başlayan projede ilk yıkım, Kızılay binasında olmuştu. Sonrasında çarşı ve hanların etrafını saran binalar da belirli aralıklarla yıkılmıştı. İşkur, Pirinç Han ve Merkez Bankası binasının arkasındaki türbenin çevresini saran dükkanlardan bazılarının aralarında olduğu 30 bina bugüne kadar yıkıldı. 2021 senesinin sonuna kadar yıkımların tamamlaması beklenirken bugün ise bölgedeki 31’inci bina yıkıldı. 



4 bin metrekare boş alan elde edildi 

Daha öncesinde Cemal Nadir caddesi üzerinde görülmeyen Ulu Cami ve çevresindeki hanlar, binaların yıkılması ile birlikte ortaya çıkmaya başladı. Ana cadde cephesinde yaklaşık 150 metrekare alana kurulu 6 katlı bir bina daha yıkıldı. Binanın yıkılma anları kameralara yansıdı. Bu binanın da yıkımıyla birlikte elde edilen boş alan, 4 bin metrekareyi aştı. Yıkılan binaların enkaz kaldırma çalışmaları sürerken kamulaştırması tamamlanan binaların sırasıyla yıkılacağı belirtildi. 

Yorumlar (0)