2022 Ford Tourneo Connect tanıtıldı

Volkswagen ve Ford'un ticari otomobiller üzerine gerçekleştirdiği anlaşma, meyvelerini vermeyi sürdürüyor. Yeni Ford Tourneo Connect, Volkswagen Caddy'den alınan omurgası ile lanse edildi.

OTOMOTİV 13.10.2021, 01:15 13.10.2021, 01:23
2022 Ford Tourneo Connect tanıtıldı

Tourneo Connect ve Caddy arasındaki en büyük fark, aracın ön bölümünde görülüyor. Çok daha geniş bir panjura sahip olan ticari araç, 'C' biçimindeki LED gündüz far takımları ile de güncel Ford gamına işaret ediyor. 'Trend', 'Titanium' ve 'Sport' adlı üç donanım paketiyle satılacak olan yeni model, bir de 'Active' ismi verilen, daha çok arazi odaklı bir sürüme de kavuşmuş olacak.

VW yazılımı kullanılıyor olabilir

Kabine bakıldığında ise Caddy ile olan benzerliğin en üst seviyelere çıktığını görülüyor. Ford, Tourneo Connect'in multimedya sisteminden söz ederken kendisine ait SYNC yazılımına değinmedi. Bu da ticari aracın kabininin içindeki sistemin direkt olarak Volkswagen yazılımını kullandığı manasına geliyor olabilir. Standart olarak 8,25 inç büyüklüğündeki multimedya ekranı, isteğe göre 10,25 inç büyüklükte de sunulabiliyor. 

Bahar aylarında asfalta inecek

Kabinin alt kısmında da direkt olarak Caddy'den alınmış üniteler bulunuyor. 1,5 litrelik turbo benzinli ünitenin 115 hp güç üreten sürümü kullanıcıları karşılıyor. Ford bu motorların tümünü 'EcoBoost' olarak isimlendirse de kendilerinin TDI ve TSI üniteler olduğu biliniyor. Yeni nesil modelin 2,0 litrelik dizel motorun 112 ve 122 hp güç üretebilen versiyonlara sahip olduğu kaydediliyor.

Motor seçeneklerinin tümü 6 ileri vitesli manuel şanzıman ile geliyor. Ford'un, seçenek listesine 7 ileri vitesli çift kavramalı şanzımanı da eklediği görülüyor. 

2022'nin ilk günlerinde satışa sunulacak yeni nesil Ford Tourneo Connect, bahar aylarında kullanıcıları ile bir araya gelecek.















Yorumlar (0)