Yemen hükümetinden insani felaket uyarısı: Acil müdahale

Yemen hükümeti, Abdiy'da Husilerin kuşatmayı bu şekilde sürdürmesi durumunda, insani bir felaketin yaşanacağına dikkat çekti.  

DÜNYA 13.10.2021, 08:13 13.10.2021, 17:01
Yemen hükümetinden insani felaket uyarısı: Acil müdahale

Yemen hükümeti, Abdiya’da yaşanan olaylar ile ilgili bir defa daha uyarılarda bulundu.

“Hareket eden her şey vuruluyor”

Hükümet, Husiler’in kuşatmış olduğu Abdiya ilçesinde, durumun bu şekilde devam etmesi halinde insani bir felaket riskiyle karşı karşıya kalınacağını vurguladı.

Twitter hesabı üzerinden paylaşım yapan Yemen Enformasyon Bakanı Muammer el-İryani, Husi kuşatması altında bulunan Abdiye ilçesiyle ilgili detayları şöyle aktardı:

“Bir aya yakın bir süredir kuşatma altında olan Abdiya'da tıbbi malzeme ve ilaç tükendi, akaryakıtın bitmesi ve elektriğin kesilmesi ilçede bulunan tek hastanede tıbbi cihazlar durdu. Sağlık kaynakları, Husilerin rastgele saldırıları nedeniyle çocuk ve kadınların da aralarında yer aldığı sivil vatandaşlardan yaralananların sayısının 160 olduğunu belirtiyor. Husiler, ilçeye bağlı köylerdeki 500 eve saldırı gerçekleştirdi. Bazı yerlerde Husilere ait keskin nişancılar, hareket eden her şeyi vuruyor"

BM’ye müdahale çağrısı

Yemen Dışişleri Bakanı Ahmed Avad bin Mubarek’in, ilçede 35 bin sivilin kuşatma altındaki dramıyla ilgili detayları BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e anlattığı dile getirildi.

Öte yandan BM Genel Sekreteri Guterres ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde  Bin Mubarek’in, BM ve bağlı kurumlarının bölgeye acil bir şekilde müdahalede bulunmasını talep ettiği öne sürüldü.

Yorumlar (0)