Türk Konseyi medya temsilcileri Bakü’de buluştu

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Medya ve Enformasyon Alanında İş Birliği Çalışma Grubu 8. toplantısını Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleştirdi.

MEDYA 09.04.2021, 16:21 09.04.2021, 18:12
Türk Konseyi medya temsilcileri Bakü’de buluştu

Bakü’de gerçekleştirilen toplantıya Türkiye’den de önemli isimler iştirak etti.

Üye ülkeler arasında birçok alanda işbirliği vurgusu

Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Gözelov, toplantıda yaptığı konuşmada Türk Konseyi’ne üye ülkeler arasında sağlıktan turizme, enerjiden eğitime kadar pek çok alanda işbirliğinin derinleştirilmesinin Türk dünyası açısından önemine vurgu yaptı.

Medyanın söz konusu alanlarla doğrudan ilgili olduğuna dikkat çeken Gözelov, "Ortak tarihimizin ve kültürel miraslarımızın hem kendi ülkelerimizde hem de dünya çapında tanıtılması ve ileriye taşınması medya açısından da büyük önem teşkil ediyor. O sebeple medyanın bu anlamdaki gücüne inancımızı belirtiyor ve bu işbirliğinin daha derinleştirilmesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz” dedi.

"Medya konusunda kardeş ülkelerle iyi bir seviyedeyiz"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Kamu Diplomasisi Daire Başkanı Tanrıverdi, kardeş ülkelerle medya ve iletişim alanında iyi bir noktada olunduğuna dikkat çekerek devletlerarası anlaşmalarla gerekli işbirliği için daha fazla imkâna sahip olunmaya başlandığını dile getirdi.

Tanrıverdi, "Türk Konseyi çatısı altında bu toplantıların güçlenerek daha düzenli ve devam ettirilmesi konusundaki gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Türk dünyasının tanıtımına katkıda bulunacak ortak projelerin artırılmasını destekliyoruz. Bu anlamda belgeseller ve televizyon programlarına ağırlık verebiliriz” dedi.

Tanrıverdi, ayrıca Türk dünyasını ortak zeminde buluşturacak medya formu gerçekleştirilmesinin de yararlı olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)