Türk dizileri, dünyada ilgi odağı: Tek bölümde 600 bin dolar hasılat!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, TV ve yapım sektörü fuarı MIPCOM'da yaptığı açılış konuşmasında Türk dizilerinin dünyadaki başarısına değindi. Çoğu Türk dizisinin henüz senaryo aşamasındayken bile yabancı kanallar tarafından satın alındığını kaydeden Avdagiç, dünyada Türk dizilerine en yoğun ilgi gösteren bölgeleri sıraladı.

MEDYA 16.10.2023, 11:25 17.10.2023, 09:38 Hakan Öksüz
Türk dizileri, dünyada ilgi odağı: Tek bölümde 600 bin dolar hasılat!

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPCOM adlı TV ve yapım sektörü fuarının açılışında konuşma yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türk dizilerinin dış pazarda gördüğü ilgiden bahsetti. Dram ve aşk içerikli yapımlarıyla ünlü Türk dizi dünyasının başarılarından söz eden Avdagiç, "Dizilerin dış pazarlara satılması için MIPCOM kapsamında anlaşmalar imzalamaya başladık." dedi.

"Senaryo aşamasındaki diziler bile kapış kapış gidiyor"

Cannes'da 108 ülkenin ilgi gösterdiği Türk dizilerinin son derece başarılı olduğunu söyleyen Avdagiç, "Latin Amerika'da 10'uncu, Orta Doğu ile Körfez ülkelerinde ise 17'nci yılını kutluyoruz Türk dizilerinin. Son 17 yılda Türk dizilerinin dünyada ilgi odağı haline geldiğini kaydeden Avdagiç, "Henüz senaryo aşamasındaki dizilerin bile yüzde 80'i daha yayına girmeden yabancı kanallar tarafından kapışılıyor." ifadelerini kullandı.

"Tek bölümde 600 bin dolardan fazla hasılat elde edebiliyor"

Latin Amerika'nın yanı sıra Türk dizilerinin Orta Doğu'da da oldukça rağbet gördüğünü vurgulayan Şekib Avdagiç, "Dizi daha yayına girmeden bu bölgelerde hemen satılıyor. Son 17 yılda Türk dizilerinin izlenmediği ülke kalmadı neredeyse. Millet olarak duygusalız, bunu dizilerimize iyi yediriyoruz. Oyuncularımız yetenekli, prodüksiyon kalitemiz iyi. Evrensel gerçekleri işleyen dizilerimiz var. Bu nedenle de herkese hitap ediyor. Dizilerimizden birinin tek bölümü, dünyada 600 bin dolardan fazla hasılat elde edebiliyor." diye konuştu. 

Yorumlar (0)