Trump mı, Biden mı? Deutsche Welle "Erdoğan" dedi!

Tüm dünyayı ilgilendiren ABD Başkanlık Seçimleri ile ilgili haber hazırlayan Alman Deutsche Welle'nin derdi Erdoğan.

MEDYA 04.11.2020, 08:58
Trump mı, Biden mı? Deutsche Welle "Erdoğan" dedi!

ABD 59. Başkanlık Seçimleri devam ederken Almanya'nın önde gelen basın kuruluşlarından Deutsche Welle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili paylaşım yaptı.

ABD'deki Başkanlık Seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald John Trump ile Demokratların adayı Joe Biden arasında süren mücadele, tüm dünyayı yakından ilgilendirdiği gibi Türkiye'yi de ilgilendiriyor.

Biden açık Erdoğan düşmanı

ABD Başkanı Donald John Trump'ın Türkiye'ye karşı tutumu, eski dönemlere göre nispeten ılımlı olsa da sorun yaşanmıyor değil. Ancak Demokratların adayı Joe Biden'ın Türkiye karşıtlığı ise hiç de gizli ve sıradan değil. ABD Başkanı Donald John Trump sıkça Türkiye'nin çok değer verdikleri müttefik ülke olduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la aralarının çok iyi olduğu ve iyi anlaştıklarını söylerken, Demokratların adayı Joe Biden ise 15 Temmuz'da Erdoğan'ı devirmek için şansını denediğini ancak artık darbe ile değil, İstanbul ve Ankara gibi Erdoğan karşıtı muhalifler yoluyla Erdoğan'ı devirebileceklerini söyemişti.

Neredeyse Türkiye kamuoyunda, Erdoğan karşıtlığı açıkça belirginleşen Joe Biden ile ilgili "kötünün kötüsü" tanımı yapılırken, Donald Trump için de "kötünün iyisi" ifadesi kullanılıyor. Bu da Türkiye'nin Donald Trump'ı Joe Biden'a tercih ettiğini gösteriyor.

Deutsche Welle'nin de derdi Erdoğan

Dış haberlerde sıkça Türkiye ve Erdoğan karşıtlığı görülen Alman yayın organı Deutsche Welle'nin de derdi Erdoğan. Henüz hiçbir Türk sitesinde "Donald Trump seçilirse ne olur ya da Joe Biden seçilirse ne olur?" yorumu ya da analizi yapılmamışken Deutsche Welle'nin Türkçe sitesi, sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak, ABD seçimlerinin Erdoğan'a ne getirip ne götüreceği değerlendirmesi yaptı.

Deutsche Welle ilgili paylaşımda, ABD Başkanlık Seçimlerini Trump da kazansa Biden da kazansa Erdoğan'ı zor günlerin beklediğini, Erdoğan'ın zor tercihlerle karşı karşıya kalmasının öngörüldüğünü ileri sürdü.

Yorumlar (0)