Scarlett Johansson: Hollywood beni 'sarışın bomba' yapmak istedi

Kariyerinin ilk dönemlerinde hep "cinsel obje" olarak görüleceği filmlerde rol aldığını kaydeden Scarlett Johansson, "Beni o şekilde yetiştirmek istediler, 'sarışın bomba' olmamı istediler. Köşeye sıkışmış ve bunalmış hissediyordum. Rol arkadaşlarım beni olduğumdan çok daha büyük zannediyorlardı. Menajerim Bryan Lourd ile tanıştıktan sonra durum değişti." diye konuştu.

MEDYA 15.12.2022, 17:24 Hakan Öksüz
Scarlett Johansson: Hollywood beni 'sarışın bomba' yapmak istedi

Oyunculuğa 7 yaşında adım atan Scarlett Johansson, 2001 yılında Ghost World'ün ardından 2003 yılında gösterime giren "Lost in Translation" filmiyle popülerlik kazandı. Henüz 17 yaşındayken rol aldığı Lost in Translation ile oyunculuk kariyerinde hızlı şekilde yükselen ABD'li oyuncu, "Kariyerimin başlarında sarışın bomba olmamı istediler, bana hep o tarz rolleri uygun gördüler." dedi.

"Beni o şekilde yetiştirmek istediler"

Henüz 18-19 yaşlarında kadınlığını keşfederken bir taraftan da Hollywood'daki kökleşmiş sistem tarafından sınandığını dile getiren 38 yaşındaki yıldız oyuncu, "Hep aynı türde roller geliyordu. Bilirsiniz, sarışın bomba türü şeyler. Beni o şekilde yetiştirmek istediler. Sürekli olarak arzu nesnesi kadın karakterlerini canlandırmak beni yordu. Köşeye sıkışmış ve bunalmış hissediyordum." ifadelerini kullandı. 

"Bryan Lourd ile tanışınca kariyerim değişti"

Menajeri Bryan Lourd ile tanıştıktan sonra daha farklı bir kariyer çizdiğini vurgulayan 38 yaşındaki oyuncu, "Beni çok yaratıcı insanlarla tanıştırdı. Bir süre sonra eskisinden çok daha farklı projelerde yer bulmaya başladım." dedi.

"Rol arkadaşlarım beni çok daha büyük zannediyordu"

Daha önce bir podcast programına da katılan Scarlett Johansson, kariyerinin ilk dönemleriyle ilgili benzer açıklamalarda bulunmuştu. Ünlü oyuncu, "Rol arkadaşlarım beni olduğumdan çok daha büyük zannediyorlardı. Bir süre sonra cinsel obje olarak görüldüğün rollerde yer almak istemedim. Şimdiki genç oyuncuların çok daha çeşitli rollerde oynamalarına izin veriliyor. Benim dönemimde bu çok daha zorlu bir konuydu." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)