Erdoğan'a hedef gösterilen Vali'den açıklama!

Odatv'nin "Giresun'da neler oluyor? Erdoğan duymasın" diyerek hedef gösterdiği Giresun Valisi'nin eşi ile ilgili ididalar asılsız çıktı.

MEDYA 19.04.2020, 17:38
Erdoğan'a hedef gösterilen Vali'den açıklama!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, eşi Dr. Aliye Serpil Sarıfakıoğulları'nın koronavirüs salgını sürecinde göreve gitmediği ile ilgili Odatv'de çıkan haberi yalanladı.

Odatv'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "görevden al" mesajı veren haberle ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:

"19 Nisan 2020 tarihinde 'Giresun'da neler oluyor? Erdoğan duymasın!' başlıklı haberde Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları'nın eşi Uzm. Dr. Aliye Serpil Sarıfakıoğulları ve Giresun İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal'ın eşi Ebe Nesibe Bal'ın raporlu olmadıkları halde göreve gitmedikleri yönünde yapılan haber tamamen asılsız ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Hematoloji Uzmanı Dr. Aliye Serpil Sarıfakıoğulları'nın salgın nedeniyle azalan poliklinik başvurularına rağmen 1 Mart ile 31 Mart tarihleri arasında 233 hasta, 1 Nisan ile 17 Nisan tarihleri arasında 83 hasta olmak üzere toplam 316 hasta muayene ettiği ve bu süre içinde yatan 93 hastanın da tedavisini sağladığı belgelerle sabittir.

Ayrıca Giresun İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Ahmet Bal'ın eşi Ebe Nesibe Bal'ın da Giresun Üniversitesi Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapmadığı, kadrosunun bulunduğu İl Sağlık Müdürlüğünde görev yaptığı ve Sağlık Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda mesaisine devam ettiği kayıtlarda mevcuttur."

Yorumlar (0)