Acı haber geldi: Ünlü gazeteci tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç’ın tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

MEDYA 27.05.2023, 10:05 28.05.2023, 13:31 Şeyda Gül
Acı haber geldi: Ünlü gazeteci tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Sabah Gazetesi yazarlarından Engin Ardıç, tedavi gördüğü Bağcılar Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. 6 aydır amansız bir hastalık ile mücadele ettiği bilinen Ardıç’ın vefat haberini alan sevenleri gözyaşlarını tutamadı.

Engin Ardıç kimdir?

1 Şubat 1952 yılında Trabzon'da dünyaya gelen Engin Ardıç’ın babasının adı Mustafa Şevki ve annesinin adı Vesile'dir. Trabzon'da anne ve babası memur olarak görevli bulunduğu iin orada dünyaya gelen Ardıç, Robert Koleji ve Galatasaray Lisesi'ni bitirdi. Ardıç, ardından 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü'nü tamamladı.

Gazeteciliğe 1970 yılında başladı

Gazetecilik mesleğine 1970 yılında, "Tiyatro '70" adlı dergide yazılar yazarak başlayan Ardıç, bunun akabinde reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, "Cumhuriyet" ve "Politika" gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği yaptı. "Nokta" dergisinde yayın danışmanlığı görevini yürüten Ardıç, "Dünya, Sabah, Star" ve "Akşam" gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Ardıç, Star TV'de ana haber bülteni sonrasında "Günün Yorumu" adlı programı sundu.

Yorumlar (0)