Yılın ilk mango hasadını Ivana Sert yaptı

Antalya’ya bağlı Gazipaşa ve Alanya ilçelerinde senenin ilk mango hasadına başlandı. Gazipaşa’daki hasat etkinliğine katılan ünlü modacı Ivana Sert, bir bir topladığı meyvelere hayran kaldı.

MAGAZİN 10.09.2022, 20:19 11.09.2022, 16:16
Yılın ilk mango hasadını Ivana Sert yaptı

Tropikal meyve üretiminin sürekli olarak arttığı kentte eylül ayının başlamasıyla birlikte Gazipaşa ve Alanya ilçelerinde senenin ilk mango hasadına başlandı. 

"İlk defa mango ağacı görüyorum"

Gazipaşa ilçesindeki hasada Ivana Sert de katıldı ve ağaçlardan mango topladı. Topladığı meyvelerin tadına bakan Sert, mangoyu çok sevdiğini belirtti. Sert, "Bu meyvenin her yönden yararı var. Açlığı bastıran bir meyve. İlk defa mango ağacı görüyorum. Türkiye'de de üretilebiliyor olması memnuniyet verici. Bu hususta çok mutluyum. Çiftçilerle de konuşma fırsatım oldu, onlar da bu işi severek yaptıklarını söylediler. Her ağaca bir isim koymuşlar." dedi. 

"İhracat kapasitesi 1 milyar doları aşıyor"

Bahse konu iki ilçede ciddi oranda üretim potansiyeli olduğunu dile getiren Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ise şöyle konuştu:

"Mango üretiminde girdi maliyetleri düşük. Mango üretimi yapmak isteyen çiftçilerin planlı bir şekilde ilerlemeleri gerekiyor. Yalnızca tropikal meyvelere ağırlık vermek de yanlış çünkü diğer ürünlerde arz açığı oluşabilir. Avokado ve muz gibi diğer tropikal meyvelere kıyasla yüzde 50 oranında daha az su isteyen bir bitki. 1 dekar büyüklüğündeki alandan 500 bin TL ila 750 bin TL arasında gelir elde ediliyor. Geçiş bölgesinde bulunuyoruz, rakibimiz yalnızca Mısır ve İspanya. Hasat işlemleri eylül-ocak ayları arasında devam ediyor. An itibarıyla 1 milyar doları aşkın ihracat kapasitesi mevcut."

Yorumlar (0)