Siyahi olduğu için otele almadılar!

İngiliz model Naomi Campbell, Fransa'da 'siyahi olması nedeniyle' otele alınmadığını açıkladı. Campbell, başından geçen olayı 'iğrenç' olarak nitelendirdi.

MAGAZİN 31.07.2019, 15:38 31.07.2019, 15:49
Siyahi olduğu için otele almadılar!

İngiliz model Naomi Campbell, arkadaşıyla birlikte bir etkinliğe katılmak üzere gittiği Fransa'nın güney bölgesinde bulunan bir otele 'siyah olmaları nedeniyle' alınmadıklarını açıkladı.

Campbell, Paris Match'e verdiği röportajda, kendisini ve arkadaşını almayan otelin adını vermedi ancak davet edildikleri etkinliğin de aynı otelde düzenlendiğini belirtti. 

Yetkililerin 'otelin tamamen dolu' olduğunu söylediğini ancak başka müşterileri almaya devam ettiğini kaydeden Campbell, başından geçen bu olayı 'iğrenç' olarak nitelendirdi. 

"Bu tür olaylar bana ilham veriyor"

İngiliz model, "Bu tür olaylar kendimi ifade etmeye devam etmek için bana ilham veriyor." dedi. 

Campbell, "Cannes Film Festivali'nin devam etmekte olduğu güney Fransa'da bir kasabadaydım ve aynı kasabadaki bir otelde düzenlenen etkinliğe davet edilmiştim. Beni ve arkadaşımı ten rengimizden ötürü içeri almadılar." diye konuştu.

Diğer bir yandan, moda endüstrisinde çeşitliliğin yükseldiğini ifade eden Campbell, bu konuda siyahi model ve aktivist Bethann Hardison'ın öncülük ettiğini söyledi.

Yeni modellere de mesaj gönderen 49 yaşındaki Naomi Campbell, "Kimsenin değerinizi küçümsemesine izin vermeyin. Bu meslekte güçlü ve cesur olmalısınız ve kendinizi etrafınızı ailenizle ve iyi bir ajansla çevrelemelisiniz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)