George Clooney'den çocuk işçi yorumu: Üzüldüm ve şaşırdım!

Reklam yüzü ve danışmanı olduğu şirketin kahve satın aldığı yerlerde çocuk işçilerin çalıştırıldığını öğrenen George Clooney,” Şaşırdım ve üzüldüm" diyerek tepki gösterdi.

MAGAZİN 27.02.2020, 09:40 27.02.2020, 09:51
George Clooney'den çocuk işçi yorumu: Üzüldüm ve şaşırdım!

George Clooney'in reklam yüzü ve danışmanı olduğu Nespresso'nun Guetamala'da kahve aldığı çiftliklerde çocuk işçilerin çalıştırıldığı ortaya çıktı.

Ortaya çıkan olay sonrası, gözler markanın reklam yüzü olan ve şirket yönetiminde yer alan Hollywood yıldızı George Clooney'e çevrildi.

Clooney, şirketin Guetamala'da kahve aldığı çiftliklerde çocuk işçilerin çalıştırıldığı haberi karşısında oldukça üzgün olduğunu söyledi.

Kahve çekirdeklerinin düzgün yönetilen, sürdürülebilirlik ilkesine bağlı olarak çalışan çiftliklerden temin edilmesini garanti altına almakla görevli olan "şirket sürdürülebilirlik danışma kurulu üyesi" Clooney,  "7 yıl önce başladığında büyük bir proje olduğunu biliyorduk ve dürüst olmak gerekirse bu haberi görünce şaşırdım ve üzüldüm" ifadelerini kullandı.

"Açıkçası bu kurulun ve bu şirketin daha yapması gereken çok iş var ve o işler yapılacak" diyen Clooney,  haberi yapan gazeteci Anthony Barnett'ın bu çalışma koşullarını soruşturmaya devam etmesini ve düzelmedikleri koşulda bildirmesini istedi.

Son reklamda Game of Thrones dizisi oyuncularından Natalie Dormer ile birlikte yer alan Clooney, şirketin sürdürülebilirlik politikasının dünya çapındaki binlerce kahve çiftliği çalışanının geçimlerini ve hayatlarını düzelttiğini söyledi.

Nespresso'dan yapılan açıklamada ise çocuk işçi çalıştırmanın kabul edilemez olduğu ve çalıştıran çiftlikleri belirlemek için soruşturma açıldığı açıklaması yapıldı.
 

Yorumlar (0)