Ev tadilatı İngilizleri kızdırdı!

Kensington Sarayı’ndan taşınan Meghan Markle ve Prens Harry’nin Frogmore Kır Evi’ne 3 milyon dolarlık tadilat yaptığının ortaya çıkması ve kraliyet harcamalarının vergi mükelleflerine olan yükünün artması, İngiltere’de monarşi karşıtlarının tepkisine neden oldu.

MAGAZİN 25.06.2019, 13:24 25.06.2019, 13:28
Ev tadilatı İngilizleri kızdırdı!

İngiliz kraliyet ailesinin yıllık finansal açıklamasında, Meghan Markle ve Prens Harry’nin yeni evleri için 3 milyon dolar harcadıkları bilgisi yer aldı. Bu bilgi, İngilizlerin tepkisine yol açtı. 

Çiftin resmi ikametgahı olan ve Londra'nın batısındaki Windsor Malikanesi’nin bir köşesinde bulunan Frogmore Kır Evi'ne, beş küçük yatakhane tarzı üniteyi modern olanaklara sahip tek bir ev haline getirmek amacıyla tadilat yapıldı. 

Kraliyet çifti, oğulları Archie’nin mayıs ayında doğmasından kısa bir süre önce yeni evlerine taşındı.

19. yüzyıldan kalma evin çatısının yenilenmesi, yeni merdivenler eklenmesi, şömine kurulumları ve yeni bir ahşap zemin kaplanmasını içeren tadilatlar, yerel konseye başvuru belgelerinde kapsamlı bir şekilde ifade edildi. 

İngiliz basını, seçilen özel zemin malzemesinin Meghan Markle ve bebeğinin yoga odası için olabileceğini ileri sürmüştü ancak Buckingham Sarayı haberleri bu belgelerle yalanlamış oldu. Özel 'yüzer' zeminin sadece ana mutfakta, planlamacılar tarafından inşaat sırasında eski döşemeleri geçici olarak korumak için kullanıldığı bildirildi. 

Kraliçe'nin personelinin maaşlarını, sarayların bakımını ve seyahat de dahil olmak üzere resmi kraliyet görevlerini ödeyen Egemen Hibe Hesapları, tadilat masraflarını da karşıladı. 

Meghan Markle ve Prens Harry, eşyalar ve mobilyaların masraflarını karşıladı.

Vergi mükelleflerine olan yükü 67 milyon sterlin 

Egemen Hibe bütçesinin halka açıklanan rakamlarına göre, monarşinin İngiliz vergi mükelleflerine olan yükünün 2018-2019 yıllarında, önceki mali yıla göre yüzde 41 artarak 67 milyon sterline (yaklaşık 85,3 milyon dolar) ulaştığı kaydedildi. 

İngiltere’deki monarşi karşıtları, monarşinin vergi mükelleflerine getirdiği yükü 'skandal' olarak tanımladı. 

Ev tadilata girmeden önce, İngiliz basınında Meghan Markle ve Prens Harry’nin, Kate Middleton ve Prens William ile aralarının bozulduğu ve bu nedenle Kensington Sarayı’ndaki evlerinden ayrılmak istedikleri haberleri çıkmıştı. 

Diğer bir yandan bu taşınmada, Markle’ın yeni doğacak bebeğini 'akvaryum'a benzettiği sarayda büyütmek istemeyip normal bir evde büyütmek istemesi gibi gerekçelerin etkili olduğu da ileri sürülmüştü. 


 

Yorumlar (0)