Emilia Clarke'tan itiraf: Konuşabilmem büyük mucize!

Game of Thrones'ta hayat verdiği Daenerys Targaryen rolüyle ünlenen 35 yaşındaki Emilia Clarke, diziye başladığı ilk yıllarda iki kez beyin anevrizması geçirdiğini söyledi. Beyninin küçük bir bölümünü kaybettiğini söyleyen ünlü oyuncu, yaşadığı zorlu dönemi anlattı.

MAGAZİN 19.07.2022, 10:08 19.07.2022, 17:52 Hakan Öksüz
Emilia Clarke'tan itiraf: Konuşabilmem büyük mucize!

Game of Thrones dizisinde canlandırdığı Daenerys Targaryen rolüyle milyonların sevgilisi haline gelen Emilia Clarke, yaşadığı sağlık sorununa ilişkin konuştu. Daha önce iki kez beyin anevrizması geçiren 35 yaşındaki ünlü oyuncu, yaşadığı zorlu dönemden bahsetti. 

İlk beyin anevrizması 2011'de geldi

İlk beyin anevrizmasının diziye başladığı 2011 yılında gerçekleştiğini aktaran Clarke, ailesinin büyük bir korku yaşadığını belirtti. O dönemde sağlık durumunun ciddiyetini dışarıya yansıtmak istemediğini kaydeden ünlü oyuncu, "Her şey düzeldi derken 2013'te başka bir beyin anevrizması geçirdim." dedi.

"Doktorlara göre konuşabilmem büyük mucize"

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle beyninin ufak bir bölümünü kaybettiğini aktaran Emilia Clarke, "Bundan gülerek bahsediyoruz ancak doktorlar konuşabilmemin bile mucize olduğunu söylüyor. Başta ne kadar tehlikeli olduğunu bildiğim için psikolojim bozuldu. Daha sonra bunu gülerek anlatabilmeye başladım. Doktorlara göre bu kadar büyük bir tehlikeyi neredeyse hasarsız atlatan nadir kişilerden biriyim." ifadelerini kullandı.

"En büyük korkum hafızamı kaybetmekti"

Beyin anevrizması geçirdikten sonra farkındalığının arttığını söyleyen ünlü oyuncu, kuruduğu "SameYou" adlı yardım derneğinden bahsetti. Clarke, "Bu yardım derneğinin hedefi, beyin hasarı yaşayan kişilere destek olmak. İlk zamanlarda büyük bir korkuyla yaşıyordum. Artık beynimde olup bitenleri düşünmüyorum. Bu konuda kendimi eğittim. En büyük korkum hafızamı kaybetmekti. Zaman zaman hafızamın gücünü test eden şeyler yapıyorum." dedi.

Yorumlar (0)