Bir Yıldız Daha Kaydı: Jet Sosyete Final Yaptı

Uzun bakışmaların, suskun buluşmaların ve de sessiz konuşmaların hâkim olduğu Türk dizileri; neredeyse üç saate varan süreleriyle sektör çalışanlarının en çok şikâyet ettiği sorunlardan biri. Televizyon ekranlarının son kayan yıldızlarının arasına Jet Sosyete de eklendi…

MAGAZİN 03.05.2019, 16:25 03.05.2019, 17:48
Bir Yıldız Daha Kaydı: Jet Sosyete Final Yaptı

Televizyon macerasını sonlandırma kararı alan “Jet Sosyete” dizisi final yaptı. Gürsel Birsel’in usta kalemi eşliğinde her çarşamba günü seyirci ile buluşmakta olan komedi dizisi, önce perşembe gününe alınmıştı.

Bu kararın ardında ise Tv 8 ekranlarında çarşamba yayınlanması kararlaştırılan Survivor 2019 Türkiye – Yunanistan programı vardı. Ne var ki dizinin sevenleri bu durumdan memnun kalmadı.

Gülse Birsel Dizi Sürelerinden Şikâyetçiydi

Türk dizi sektöründeki yapımların, televizyon kanallarının isteği doğrultusunda 120 dakika gibi uzun bir süreye sahip olması uzun zamandır tartışılıyor. Hem oyuncular hem de sektör çalışanları ise bu durumdan bir hayli şikâyetçi.

Gülse Birsel, 120 dakikalık komedi dizisi olmaz demiş ve bir daha televizyon ekranları için böylesi uzun projeler hazırlamayacağını belirtmişti.

Jet Sosyete Başka Bir Adrese Taşındı

Dizi finalinin sadece televizyon kanalı için geçerli olacağını söyleyen Gürse Birsel’in attığı tweet şu şekilde:

Seyirciler Dijital Platformlara Yöneliyor

Türk dizilerinin uzunluğundan seyirciler de şikâyetçi. Rtük’ün daha önce yapmış olduğu araştırmada şikâyetlerin en çok seyircilerden geldiği gözlenmiş ve dünya genelindeki dizi süreleri incelenmişti.

Rekabet ortamı, reklam yerleştirme ve oyuncuların yüksek ücretler alma durumu ile alakalı durumlar yüzünden yayıncılar, dizi sürelerinin uzun olduğunu aktarmıştı.

Yıllardır süregelen tartışmalar bitmek bilmedi ve önce Blu Tv ile başlayan dijital platform furyası, Puhu Tv ile devam etti ve seyirciler de bu alanlara yönelmeye başladı.

Reklamların dizileri taciz etmediği bir seyir keyfi tercih eden kullanıcılar, dijital platformlarda yayınlanan dizilerden ve de dizi sürelerinden memnun görünüyor. Öyle ki, Gülse Birsel de Jet Sosyete’yi bu platformlardan birine taşıma kararı almış bulunuyor.

Yabancı Diziler 45 ve 60 Dakika Arasında

Dünya genelindeki yabancı dizilerin süresi 45 ile 60 dakika arasında değişiyor. Yabancı dizilerin süreleri de yayıncılar tarafından belirleniyor. Yayıncılar bu süreyi belirlerken arz talep kavramını göz önüne alıyorlar.

Türkiye’deki seyirciler, dizilerin uzunluğu ile ilgili Rtük’e şikâyette bulunurken ve talep eden tarafı simgelerken, bizde niçin hala 120 dakika süreleri ve araya sıkıştırılan 15 dakikalık reklamlarıyla 4 saate varan diziler yayınlanıyor bilinmez lakin bu gidişle televizyon ekranları gittikçe daha az tercih edileceğe benziyor.

Jet Sosyete Yeni Sezonda Kaldığı Yerden Devam Edecek

Yaz sezonuyla birlikte ekranlara veda edip tatile giren Jet Sosyete ekibi, bir sonraki dizi sezonu geldiğinde 45 dakikalık yeni bölümleriyle dijital platformlardan birinde yayınlanmaya devam edecek...

Yorumlar (0)