Aşı olan Bensu Soral, gelen tepkiler sonrası açıklama yaptı!

Çok yakında Kubilay Aka ile ‘Camtavanlar’ adlı dizide rol alacak olan Bensu Soral, geçtiğimiz günlerde aşı oldu. Öncelik sırası nedeniyle gelen tepkilerin ardından açıklama yapan Soral, Crohn hastası olduğunu söyledi. Kronik rahatsızlığından dolayı önceliği olduğunu belirten Soral, aşı önceliği konusundaki hassatiyetin farkında olduğunu belirtti.

MAGAZİN 11.04.2021, 14:17 12.04.2021, 11:03
Aşı olan Bensu Soral, gelen tepkiler sonrası açıklama yaptı!

Başarılı oyuncu Bensu Soral Baş, koronavirüs aşısı oldu. Oyuncu Hande Soral’ın kardeşi olan ve iş adam Hakan Baş ile evli olan Bensu Soral, aşı sırası önceliği nedeniyle birçok tepki aldı. Bunun üzerine Soral, bir açıklama yaptı.



Bensu Soral hastalığını açıkladı

Aşı olan Bensu Soral, sıranın kendisine olduğunu belirtti. Sağlık çalışanlarına teşekkürde bulunan Soral, sağlık çalışanlarına “İyi ki varsınız!" diyerek hitap etti. Ayrıca Almanya’da aşı bulan Türk doktorlar Özlem Türeci ve Uğur Şahin’e de teşekkür eden Soral, en kısa sürede kimsenin aşısız kalmamasını belirtti. Ancak daha sonra Soral, yaş ve çeşitli meslek grupları nedeniyle aşı sırası ve önceliği konusunda tepkiler almaya başladı. Bunun üzerine Soral, Crohn hastası olduğunu açıkladı. Kronik bir hastalığa sahip olduğunu belirten Soral, hastalığı nedeniyle bir ilaç kullandığını ve bu ilacın bağışıklığını düşürdüğünü belirtti. İlacı kullananların aşı sırasında üstte olmasa bile önceliğinin olduğunu belirten Soral, bu yüzden aşı olduğunu belirtti.



Herhangi bir ayrıcalık yapılmadığının altını çizdi

Aşı önceliği konusunda herkesin hassas olduğunu gördüğü için sevindiğini belirten Soral, bu hassasiyeti savunduğunu da sözlerine ekledi. Kendisine herhangi bir ayrıcalık yapılmadığının altını çizen Soral, kronik rahatsızlığı için kullandığı ilaç nedeniyle aşı sırasında önceliği olduğunu belirtti. Her hafta kendine iğne yaptığını belirten Soral, yaşanılan felakette herhangi bir ayrıcalık talep edecek biri olmadığını da sözlerine ekledi.



Crohn hastalığı nedir?

Crohn hastalığı, sindirim sistemi özelinde bir hastalık olarak öne çıkıyor. Yaşamı olumsuz yönde etkileyen hastalık; bağırsaklar, mide, yemek borusu gibi yerlerde tutunabilen bölümlerde ülser ve kalınlaşma oluşturuyor. Karın ağrısı ve aşırı kilo kaybının en ön önemli belirtiler olduğu belirtilen Crohn hastalığında, ilaç tedavisi ve tıbbi beslenme tedavileri uygulanıyor.

Yorumlar (0)