Uzmanlardan kritik uyarı: 'Marmara depremi yaklaşıyor'

Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, 14 Haziran’da Bolu Mudurnu veri istasyonunda yükseliş yaşandığını belirterek, bunun olası bir depremin habercisi olduğunu ve beklenen Marmara depreminin de yaklaştığını ifade etti.

YAŞAM 18.06.2021, 14:27 19.06.2021, 15:31
Uzmanlardan kritik uyarı: 'Marmara depremi yaklaşıyor'

Analizleriyle daha önce birçok depremi önceden tahmin eden Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, öngörülen depremlere ilişkin açıklamalar yaptı.

 
“Japonların üzerinde uğraştığı sistemi kurdum”

Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, Japonların üzerinde çalıştığı sistemi, kendisinin de kurduğunu belirterek şunları söyledi:

"Elektrik-elektronik teknisyeni olmam sebebiyle yerdeki değişimleri inceliyorum. Faylar üzerindeki ani elektro manyetizma değişikliklerini yakalamak adına bir nebze de olsa uğraşıyorum. Marmara Denizi etrafında bugün konuşlandırılan sismogramlarda da bu durum böyle. Uzun süredir Marmara Denizi'ni takip ediyoruz fakat olası bir Marmara depremi ihtimaline karşı bunlar, gelecekte olma ihtimali olan tüm depremlerin ön parametrelerini bize sunmaktadır. İnsanları bilgilendirmek için bu cihazı kullanıyorum"

"Olası deprem yaklaşıyor"

910’a yakın parametre kullandığını belirten Yakut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya geneline bakıldığında çok fazla sayıda istasyon var. Bunlardan biri de Bolu Mudurnu'da yer alan istasyondur. 14 Haziran’da bu istasyonda sağlam bir pik yaşandı. Yani bu durum, olası bir depremin yavaş yavaş yaklaştığına işaret etmektedir. Buna göre ya Kuzey Anadolu fay üstünde 4.5 büyüklüğünde bir hareket olacak ya da Akdeniz açıklarında 6 veya üstü bir deprem olabilir. 15 Haziran ve sonraki tarihe dikkat etmemiz gerektiğini daha önce söylemiştim. Önemli bir dönemdeyiz. Hissedilir deprem yakın bir dönemde olabilir. Haziran ayında ülkemizde 5 ya da üstü bir deprem yaşayabilir" 

"Marmara depremi yaklaşıyor”

Aydın ve Muğla açıklarının olası bir depremden etkilenebileceğini ifade eden Yakut, Marmara depremine ilişkin açıklamasını şöyle tamamladı:

"2015’te bir video çekerek, bu videoyu sosyal medyadan paylaşmıştım. Herkes o süreçte adalar açıklarında bir depremden söz ederken, ben ise Kumburgaz açıklarında bir deprem olabileceğini öngörüyordum. '6.8 büyüklüğünde olabilir' demiştim. Marmara depremi hakkında 2035, 2045 deniliyor. İyi ya da kötü herkes iddiasını ortaya koyuyor. Ben bilhassa doğu hareketlerinin ardından Marmara depreminin günden güne yaklaştığını düşünüyorum. Doğu hareketlerinin ardından 2023'e kadar Marmara'ya dikkat etmek gerekiyor.”

Yorumlar (0)