Tartıştığı sevgilisini bıçaklayarak öldürdü

İstanbul’da Zehra Taşkan isimli bir kadın, sevgilisi olduğu öğrenilen Fırat Kalburcuoğlu'nu, tartışma sırasında bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan Kalburcuoğlu hayatını kaybederken olay sonrası Zehra Taşkan polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı Kalburcuoğlu’na yardım eden vatandaş, “Kan oluk gibi akmaya başladı, tampon yaptım. O esnada kadın ‘bırakın’ diyerek bize bıçak çekti” dedi.

YAŞAM 27.04.2024, 14:20 29.04.2024, 09:37 Melina Ay
Tartıştığı sevgilisini bıçaklayarak öldürdü

Olay, iki gün önce gece saatlerinde İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Seyid Ömer Mahallesi Miralay Hasan Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Zehra Taşkan, ev arkadaşı Fırat Kalburcuoğlu ile yaşadığı bir anlaşmazlık sonrasında sokakta tartışmaya başladı. İddiaya göre, tartışma sırasında Kalburcuoğlu, Taşkan'a küfür etti ve bu durum üzerine Taşkan, elindeki bıçakla Kalburcuoğlu'nu yaraladı. Komşular, sokakta duydukları bağrışmalar üzerine polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralı Kalburcuoğlu hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlatırken Taşkan da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Taşkan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Sesin parktan geldiğini düşündüm”

Olayı gören vatandaşlardan Hasan Demir, “Oğlum dışarıda sipariş veriyordu, ben ise içerideydim. O an bir ses duydum ve parktan geldiğini düşündüm. Aradan 15 - 20 dakika geçtikten sonra iki kadın dükkana girdi. Birisi, ‘Amca, kapıyı kapat! Bir kadın birisini bıçaklamış, yerde yatıyor. Kadın elindeki bıçakla sağa sola saldırıyor’ dedi. Oturun dedim ve ardından ambulans, olay yeri inceleme ve polis ekipleri geldi” dedi.

“Bırakın diyip tehdit etti”

Yaralı Kalburcuoğlu'na müdahale yapan bir kadın ise, “Kan oluk gibi akmaya başladı, o anda ciddi bir yaralanma olduğunu anladım ve tampon yaptım. Aşağı geldiğimde kadın çığlık atıyordu. Kadına ‘nerenizden yaralandınız’ diye sordum. Kadın sarhoş olduğu için dediğini çok anlamadım. Başka bir kadın da ‘bu değil bıçaklanan bu adam bıçaklandı’ dedi. Adam yerde yatıyordu. Kemer alıp, damarına bağladım. Damarına gittiğini anladım. Kadının elinde bıçak vardı ‘beni bırakın’ diye tehdit ediyordu. ‘Bırakın ölüyor’ mu, ‘bırakın ölsün’ mü diyordu anlamadım. O anda kadının ne dediğini anlamıyordum. İkisi de alkollüydü ben görmedim. Kadını polise ben söyledim kimse sesini çıkarmıyor. Kadının vurduğunu onlar da biliyor. Onlar bana ‘kadın vurdu’ dediler. Kadın bize de bıçak çekip, ‘bırakın’ dedi. Ben polise kadının cebinde bıçak olduğunu söyledim. O esnada kadın beni tehdit etti. Ben insanlık görevimi yaptım. Ben geldiğimde adamın nabzını kontrol ettim, nabzı yavaştı. Adamın nabzı 5 dakika sonra daha çok zayıflamaya başladı. Olayın zanlısını ben gösterdim, söyledim” diye konuştu.

Yorumlar (0)