Pamukkale çiçek açtı, görenler hayran kaldı!

Türkiye'nin en önemli turizm alanlarından biri olan ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri dâhilinde 19 Mart gününden itibaren ziyarete kapanan Denizli'deki Pamukkale travertenlerinin dibi rengârenk çiçek açtı. Söz konusu manzarayı gören vatandaşlar hayran kaldı. 

YAŞAM 26.04.2020, 10:34
Pamukkale çiçek açtı, görenler hayran kaldı!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Pamukkale, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle hiç olmadığı kadar boş kaldı.

Travertenleriyle bilinen ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle alınan önlemler dâhilinde 19 Mart günü ziyarete kapatılan "beyaz cennet" sessizliğe büründü.

2019'da 2 milyon 580 binden fazla turist sayısı ile rekor üstüne rekor kıran Pamukkale, ziyaretçilerinden uzak kalması sebebiyle daha beyaz bir görünüme kavuştu.

Pamukkale'de bulunan travertenlerin dibi, uzun süredir kapalı kalması sebebiyle rengârenk çiçekler açtı. 

Lale ve sarı çiçeklerin açtığı turizm alanında kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşlar, beyaz travertenlerin dibinde açan çiçekleri görünce hayran kaldı. 

Pamukkale'nin etrafında yürüyen ve fotoğraf çeken Serkan Urgancı, "Pamukkale uzun süredir böyle sessiz ve sakin bir halde. Ayak basılmayınca çiçekler açmaya başlamış. Çok güzel bir ortam oluşmuş. Tabiat kendisini toparlamaya başlamış." dedi.

Yorumlar (0)