Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış geliyor

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı geldi. İşte yağışlı havanın etkisi altına girecek olan bölgelerimiz ve illerimiz...

YAŞAM 15.07.2019, 08:14 15.07.2019, 08:19
Meteoroloji uyardı! Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarının aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor. Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, öğleden sonra Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik yaşanmayacağı öngörülüyor.

Rüzgâr

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Vatandaşlara uyarı

Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, öğleden sonra Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım v.b.) vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Yorumlar (0)