"Komşuluk ilişkileri ve mahalle kültürünün yansıtıldığı projeler olacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da detaylarını açıkladığı projenin az katlı, mahalle kültürünün yansıtıldığı projeler olacağını belirtti.

YAŞAM 15.12.2019, 18:13
"Komşuluk ilişkileri ve mahalle kültürünün yansıtıldığı projeler olacak"

Bakan Murat Kurum İstanbul’da katıldığı 5. Konya Tanıtım Günleri'nde 100.000 sosyal konut projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, konutların 894 liradan başlayan taksitlerle satışa sunulacağını, konutların az katlı, komşuluk ilişkilerinin güçlü olabileceği ve tamamen mahalle kültürünün yansıtıldığı bir proje olacağını ifade etti. 

Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 5.’si düzenlenen Konya Tanıtım Günleri etkinliğinde Konyalı hemşerileriyle hasret gideren Bakan Murat Kurum, alandaki stantları tek tek gezdi ve bu sırada vatandaşların büyük ilgili ile karşılaştı. Ayrıca etkinliğe Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve bürokratlar ile Konyalı iş adamları iştirak ettiler. Bakan kurum etkinlik alanında yaptığı açıklamalarda 100.000 sosyal konut projesi ve Konya'da gerçekleştirilecek diğer projelerle hakkında bilgiler verdi.

Çevre Şehircilik Bakanı Bakan Murat Kurum, "Geçtiğimiz Perşembe günü 100.000 sosyal konut projesini başlattık. Yarın itibarıyla ilk başvurularımızı alıyoruz. Bu başvurular kapsamında konutta %10 peşinat, 240 ay vade ve 894 liradan başlayan taksitlerle projemizi gerçekleştireceğiz. İstanbulumuzda bu proje çerçevesinde 10 bin konut, Konyamızda da ise 4 bin konut yapıyoruz. Bölgelerin Yöresel dokusuna uygun, az katlı, komşuluk ilişkilerinin ve mahalle kültürünün yansıtıldığı projeler yapıyoruz. 12 ay ile 15 ay arasında bu projeleri gerçekleştirmek istiyoruz. 2020 yılının ilk 3 ayında bu projelere başlayıp, 18 ay içerisinde de bu projeleri tamamlamış olacağız" dedi.

Konya'yı marka bir şehir haline getirmek için önemli adımlar attıklarını ve Konya’yı sanayide önde gelen bir Şehir yapmak istediklerini belirten Bakan Kurum, sözlerine "Konya'yı marka şehir haline getirecek önemli adımlar atıyoruz. Mevlana Meydanı projemiz var. Bu proje ile birlikte, Sultan Selim Camii, Aziziye Camii ve Tapu Camii arasındaki tarihi ve kültürel mirası ortaya çıkaracağız. Mevlana Meydanı ile başlayıp Aladdin Çevresi'ndeki tüm binaların bulvar dokusunun tarihi dokuya uygun bir şekilde yenilenmesi ve sağlıklaştırılması projesini yapacağız. Hem Ağır Bakım dediğimiz yerde hem de Konya Stadımızın olduğu yerde ve ilçelerimizde millet bahçesi projelerimiz var. İlde Sosyal konutlarımızı yapıyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili acil öncelikli dediğimiz alanlarımızın dönüşümünü yapıyoruz. Bu kapsamda Konya'daki sanayi dönüşümünü yapıyoruz. Konyamız şu an sanayi itibarı ile Türkiye'de 12'nci sırasında yer alıyor. Konya'daki iş adamlarımızın gayretleriyle Konya'yı 12'nci sıradan ilk beşe sokma hedefi ile gece gündüz çalışmak suretiyle iş adamlarımıza ve sanayicimize destek verecek tüm adımları bir hemşehriniz olarak atacağımı burada ifade etmek isterim" şeklinde devam etti. 
Konya’nın birkaç yıl içerisinde metrosu olan şehirler arasına katılacağı ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konya’yı İstanbul’da tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Son dönemde Konyamız çok önemli yatırımlar alıyor ve bunların başında da Konya Metrosu var. Konya Metrosu'na başlamak için çalışmalar yürütüyoruz. Konyamız birkaç yıl içerisinde metrosu olan şehirler arasına katılmış olacak. Karatay Sanayi'nde ve Eski Sanayi’de ve önemli bir değişim dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Aladdin Caddesi'nde ve Mevlana Meydanı'nda Çevre Bakanımızın katkılarıyla önemli bir fırsatı değerlendirmiş olacak " dedi.

Yorumlar (0)