Kavgada kurtarmak istediği ağabeyini böyle öldürdü

Adana’da bir kişinin, motosikletle hız yapma mevzusu sebebiyle çıkan kavga esnasında, kurtarmak istediği ağabeyini silahla öldürdüğü anlar, çevredeki güvenlik kamerasına yansıdı.

YAŞAM 24.06.2021, 17:24 25.06.2021, 11:45
Kavgada kurtarmak istediği ağabeyini böyle öldürdü

25 Mayıs Salı günü, Adana’nın Seyhan ilçesinde yaşanan olayda, evinin balkonunda oturan 43 yaşındaki Abdulmurat Tataş, sokakta motosikletle hız yapan 22 yaşındaki Zidan Gündüz'ü yavaş gitmesi konusunda uyarınca tartışma yaşandı. 

Sözlü tartışma bir anda silahlı kavgaya dönüştü

Zidan Gündüz'ün 20 yaşındaki kardeşi Murat Gündüz ile Abdulmurat Tataş'ın arkadaşı olan Mehmet Halat'ın da bölgeye gelmesiyle sözlü tartışma, kavgaya dönüştü. Kısa sürede taraflar birbirlerine tabanca ve sopalarla saldırdı. Çıkan kavgada Zidan Gündüz başından yaralanırken Tataş ise tabancayla sırtından yaralandı. İhbar üzerine sağlık ekipleri bölgeye gelerek Zidan Gündüz’ü özel bir hastaneye, Tataş’ı ise Seyhan Devlet Hastanesi’ne götürdü. Hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen Gündüz kurtarılamadı.

Kurtarmak için geldiği ağabeyini öldürdü

 Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelerken, Zidan Gündüz’ün ölümüne ve Tataş’ın yaralanmasına sebep olan kurşunların, Zidan Gündüz’ün kardeşi Murat Gündüz’ün tabancasından çıktığını tespit etti. Murat Gündüz’ün, ağabeyi Zidan Gündüz’ü kavgadan kurtarmak için geldiği ve Gündüz’ü başından vurduğuna yönelik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. 

Ortaya çıkan görüntülerde Abdulmurat Tataş’ın, kavga ettiği Zidan Gündüz’ün de içerisinde yer aldığı araca sopayla vurduğu ve ikili arasında çıkan arbede anları yer aldı. Zidan Gündüz’ün daha sonra tabancayla araçtan inerek Tataş ile boğuşmaya başladığı ve kardeşi Murat Gündüz’ün de silahla ateş açtığı belirlendi. Sırtından yaralanan Abdulmurat Tataş’ın bir süre sonra yere yığıldığı, Murat Gündüz’ün nişan alıp açtığı ateş neticesinde ağabeyi Zidan Gündüz’ün de yere yığıldığı anlar kameraya yansıdı. Gündüz ardından olay yerinden uzaklaştı. 

Polis ekipleri, ardından düzenledikleri operasyon sonucunda Hakan Gündüz ve Mehmet Halat’ı gözaltına aldı. Olayın ardından bölgeden uzaklaşan Murat Gündüz’ün, bir soğan tarlasında gizlendiğini tespit eden cinayet dedektifleri, tarım işçisi şeklinde tarlaya gitti. Murat Gündüz, burada saklandığı tarla içerisinde yakalandı. Emniyete götürülen Gündüz, tabancayla ateş ettiğini kabul etti ancak cinayeti reddetti. Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, mahkeme tarafından tutuklandı.

Yorumlar (0)