İstanbul'da zincirleme kaza: 2’si ağır 8 yaralı

Beşiktaş'ta Büyükdere Caddesi'nde meydana gelen zincirleme kazada 7 araç karıştı. Kazada 8 kişinin ise yaralandığı ve 2’sinin durumunun ciddi olduğu belirtildi.

YAŞAM 28.04.2024, 13:52 28.04.2024, 17:49 Buse Önder
İstanbul'da zincirleme kaza: 2’si ağır 8 yaralı

Büyükdere Caddesi'nde, Zincirlikuyu istikametinde seyir halinde olan bir hafif ticari araç, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüje çıktı. Refüjdeki demir bariyerleri yıkarak karşı yönden gelen araçların üzerine uçan araç, Levent istikametinde ilerleyen 7 araca çarparak durabildi.

Olayın ihbar edilmesi üzerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri, yolu kapatıp çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri araç içinde sıkışanları kurtarmak için çalışma başlattı.

2 kişinin durumu ağır

Bir süre sonra sıkışan vatandaşlar kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri, olay yerinde yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralanan 8 kişiyi çevredeki hastanelere kaldırarak tedavi altına aldı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Toplam 7 aracın karıştığı kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yaşadıklarını anlattı

Kazaya karışan araçlardan birinin sürücüsü olan Cem Kurt, yaşadıklarını anlatırken, “Maslak yönünden gelen hafif ticari araç, diğer araçların üzerine uçtu. Ben havada gördüm, kaldırıma vurduktan sonra önce başka bir ticari araca daha sonra diğer araçlara vurdu. Ben de onun yanındaydım, yarım metre ile kurtardım” ifadelerini kullandı.  

Kazanın bir anlık geliştiğini belirten Kurt, “Havada gördüm aracı, o kadar kötü yani. Anlık oldu, telaş oldu, bir parça da benim arabaya zarar verdi. Yaralılardan 6’sının ambulansla gittiğini gördüm, demir bariyerler uçtu. Kasırga birden kopmuş gibiydi, çok kötüydü" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)