İstanbul’da motosikletini çalmak isteyen hırsızı uçan tekmeyle durdurdu

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde, siparişi daireye teslim etmek için motosikletini sokakta bırakan kurye, motosikletin bir hırsız tarafından çalınmak üzere olduğunu görünce kendisini uçan tekme ile durdurdu. O anlar, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. 

YAŞAM 16.08.2022, 13:14 17.08.2022, 08:36
İstanbul’da motosikletini çalmak isteyen hırsızı uçan tekmeyle durdurdu

Edinilen bilgilere göre olay, önceki gece saat 03.30 sıralarında Yeşiltepe Mahallesi’nde yaşandı. Siparişi teslim etmek apartmana giren Cesur Dursun isimli kurye, motosikletini sokak üzerinde anahtarıyla birlikte bıraktı. O esnada yol üzerinden geçen bir şahıs, motosikletteki yiyecekleri incelemeye başladı. Önce bir yiyeceği almak isteyen ardından vazgeçerek motosikleti çalmayı deneyen hırsız, tam hareket ederken kuryenin uçan tekmesiyle yere düştü. 

“Tam motosikleti götürürken uçan tekme atarak hırsıza saldırdım”

Neye uğradığını şaşıran zanlı, ardından koşarak bölgeden uzaklaştı. Yere düşerek hafif yaralanan kurye ise bir süre kolunu tutarak hırsızın kaçışını izledi. Olay anına ilişkin detayları paylaşan Cesur Dursun, “Bir müşterimizin siparişi vardı. Daireye mercimek çorbası götürüyordum. Motosikletin üzerinde de anahtarı unutmuşum. Tamamen dalgınlığıma geldi. Siparişi teslim ederken motosikletin sesini duydum. Bina da yüksek bir binaydı. Merdivenlerden ineceğime yukarıdan atadım. Neyse ki yetişmeyi başardım. Tam motosikleti götürürken uçan tekme atarak hırsıza saldırdım” şeklinde konuştu.

“Koşacak durumum olsa aslında yakalardım”

Tekneyi attıktan sonra hırsızın motosikletle birlikte devrildiğini belirten Dursun, “Tekmenin yarısı motosiklete yarısı da ona geldi. Ben de yere düşünce yaralandım. Elim kırıldı sandım. 10-15 dakika boyunca yerde oturdum kaldım. Kolumu uzun süre tuttum, bir sorun var zannettim. Motosikletimin ön tarafı kırıldı. Maddi hasar var. Ben kuryelik yaparak ekmeğimi kazanan bir kişiyim. Motosiklet iş yerinin. Bana zimmetli bir araç. Bu bizim ekmek teknemiz. Siparişi ulaştıracağım adres 2 dakika uzaklıktaydı zaten. Ancak ne yazık ki hırsızı yakalayamadım. Ben yerdeyken kaçmayı başardı. Koşacak durumum yoktu. Koşacak durumum olsa aslında yakalardım. Elim ağrıdığı için yerden kalkamadım” ifadelerini kullandı. Öte yandan güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan hırsızlık girişimine ilişkin polis ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. 

Yorumlar (0)