İsveç Başbakanı: Türkiye ile yaptığımız anlaşmaya uyacağız

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, NATO üyeliğinin İsveç için çok önemli olduğunu belirterek, “Türkiye ile yaptığımız anlaşmaya uyacağız” dedi. 

GÜNDEM 16.08.2022, 13:37
İsveç Başbakanı: Türkiye ile yaptığımız anlaşmaya uyacağız

NATO’ya giriş onayı alabilmek için Türkiye ile pazarlık masasına oturan İsveç ve Finlandiya, ülkelerinde bulunan teröristlerin iadesini taahhüt ederek, terör örgütlerine desteğin kesileceğini açıklamıştı. Tüm dünyada ses getiren bu anlaşmanın ardından iki ülkenin bu şartları yerine getirip getirmeyeceğine yönelik söylentiler de hızla yayıldı. 

“Anlaşma kapsamında fikir ayrılığımız bulunmuyor”

Türkiye ile imzalanan anlaşmaya ilişkin yeni bir açıklama yapan İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, ülkesi için NATO üyeliğinin hayati bir süreç olduğunu vurguladı. Türkiye ile verimli bir anlaşmaya imza attıklarını dile getiren Andersson, “Türkiye’nin NATO üyeliğimize yönelik endişelerini ve itirazlarını giderebilmek açısından, Ankara ile anlaşmaya vardığımız şartları yerine getireceğiz. Bu konuda herhangi bir fikir ayrılığımız bulunmuyor” şeklinde konuştu. 

“İsveç, uluslararası hukuka uygun olarak faaliyetlerine devam edecektir”

Başbakan Andersson, geçen hafta dolandırıcılıktan aranan bir şahsın Türkiye’ye iade edildiğini belirterek, “İsveç, uluslararası hukuka uygun olarak faaliyetlerine devam edecektir. Uluslararası hukuk tarafından suçlu bulunan hiç kimseyi ülkemizde barındırmayız. Bu düşünce ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)