Göl manzarası eşliğinde kayak keyfi!

Elazığ'da göl manzaralı kayak merkezi kış festivali büyük ilgi çekti. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Dünyada iki göl manzarası olan, bu kadar muhteşem doğa güzelliği olan başka bir kayak merkezi yok" dedi.

YAŞAM 19.01.2020, 19:33
Göl manzarası eşliğinde kayak keyfi!

Elazığ'da, Sivrice ilçesinde, Hazarbaba Kayak Merkezi'nde bu yıl ilk defa düzenlenen "Hazarbaba Kış Festivali"ne vatandaşlar akın etti.

Festivalde vatandaşlar kayak, snowboard, kızak, kar rafting, kar motosikleti, yamaç paraşütü gibi aktivitelerle eğlendi.

Kış turizminin önemli bölgeleri arasında bulunan, 1300 metrelik dikey ve 6 kilometrelik yatay pist alanına sahip merkezde yapılan festivalde katılımcılar karda müzikle halay çekip dans etti.

"Bulunduğu konum itibarıyla gerçekten mükemmel"

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, "Dünyada iki göl manzarası olan, bu kadar muhteşem doğa güzelliğinde başka bir kayak merkezi yok. Bu açıdan hem manzarasıyla hem bulunduğu konum itibarıyla gerçekten mükemmel bir kayak merkezi. Buraya gelen kar tutkunları keyif alarak, eğlenerek geri dönüyorlar, memnun kalıyorlar. Bu sene kayak merkezini devraldık, kendimiz işleterek yeni yatırımlar yapmaya başladık. Tabii ki eksiklik var ama üç aylık süre içerisinde bütün malzemeler yenilenmiş oldu, ek kafeterya hizmetleri verilmeye başlandı. Yeni etkinlik alanları oluşturduk. Sadece kayakçılara hitap edecek şekilde değil, gelen diğer misafirlere, çocuğundan yaşlısına kadar herkese hitap edebilecek bir altyapı oluşturma gayreti içerisinde olduk." dedi.

Yorumlar (0)