Bugün ve yarın hangi illerde yağış var?

Bugün Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış; yarın Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleri ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Denizli, Ardahan, Ordu ve Afyonkarahisar illeri ile çevrelerinde sağanak yağış bekleniyor.

YAŞAM 02.08.2020, 14:22
Bugün ve yarın hangi illerde yağış var?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün için Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan 5 kente yağış uyarısında bulundu.

Uyarıya göre Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacak.

Dolu ile birlikte etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün duyurusunda öğleden sonra meydana gelecek sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışın Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illeri ile çevrelerinde yerel düzeyde doluyla birlikte etkili olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında şiddetli rüzgar ve hortum meydana gelme risklerinin bulunduğunu kaydederek, muhtemel olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmasını tavsiye etti.

Yarın hangi illerde yağış var?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir başka duyurusunda ise yarın Türkiye'nin kuzeydoğu ve iç kesimleri ile Akdeniz Bölgesi'nde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı tahmininde bulunulduğu bildirildi.

Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Denizli, Ardahan ve Afyonkarahisar illeri ile çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülürken, diğer yerlerde hava az bulutlu ve açık olacak.

Yorumlar (0)