Bileziklerini satıp inek aldı, 15 yılda çiftlik sahibi oldu!

Polis eşinin tayiniyle Antalya'ya gelen Fatma Öncel, can sıkıntısını gidermek için bileziklerini satarak bir inek aldı. 15 yıl içinde işlerini büyüterek servet sahibi olan 43 yaşındaki Öncel, yaklaşık 350 hayvana bakıyor.

YAŞAM 23.06.2022, 12:40 Hakan Öksüz
Bileziklerini satıp inek aldı, 15 yılda çiftlik sahibi oldu!

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde ikâmet eden Fatma Öncel (43), yıllar önce ailesine destek olmak için hayvancılık yapmaya karar verdi. Düğününden kalan 4 bileziği satan ve 2 bin 500 lira gelir elde eden Fatma Öncel, hem can sıkıntısını gidermek hem de ailesi için yararlı bir şeyler yapmak istiyordu.

Konuyu polis eşine açan ve olumlu geri dönüş alan Fatma Öncel, 15 yıl önce hayvancılık hayatına atıldı. Bilezik satışından kazandığı paranın 2 bin 400 lirası ile bir inek alan Öncel, kalan parayla da yem satın aldı. 

İneklerin beslenmesi için tarla kiraladı!

İlk zamanlarda inekten elde ettiği sütü satarak masraflarını çıkaran Fatma Öncel, daha sonra işleri büyüttü. Eşi tarafından da desteklenen Öncel, bir süre sonra 20 ineğe bakmaya başladı. Öncel, ineklerinin beslenme sorununu gidermek için önce bir tarla kiraladı. Daha sonra bu tarlaya ektiği mısırlarla tavuk ve keçilerini besledi.

20 dönümlük arazisi var

Azmiyle çevresindekilerin takdirini toplayan girişimci Fatma Öncel, 15 yıl içinde çiftlik sahibi oldu. Şu an 170 büyükbaş ve 150 küçükbaş hayvana sahip olan Fatma Öncel, 20 dönümden oluşan arazisinde beslediği hayvanlardan elde ettiği süt ve yumurtaları da satıyor. 15 yıl içinde 5 milyon liralık servetin sahibi olan Öncel, ilhâm veren hayat hikâyesini anlattı.

"10 milyon lira verseler de satmam"

Ev hanımlığından sıkıldığını ve 15 yıl önce hayvancılık işine girdiğini belirten Öncel, "Yaklaşık 350 büyükbaş ve küçükbaş hayvanım var. Her şey gibi hayvan fiyatları da yükseldi. Hepsini satsam 5 milyon lira kazanmış olurum ama bunu istemiyorum. 10 milyon lira verseler de satmam. Sağlığım izin verdikçe bu işi bırakmayacağım." ifadelerini kullandı.

"Bütün işçilerle birlikte sabah 5'te ayaktayım"

Kurbanlık hayvan satışlarının arttığını kaydeden Öncel, "Bu durum hayvan fiyatlarına da yansıyor. Buna rağmen satışa devam ediyorum. Şu an sadece süt satışlarından gelir elde edebiliyorum. Günde yaklaşık süt üretimimiz, 700-800 kilo civarında oluyor. Kilosunu 10 liradan satıyorum. Mesai saati kavramım yok. Bütün işçilerle birlikte sabah 5'te ayaktayım. Akşam olunca onlar kendi evlerine gidiyor, ben çalışmaya devam ediyorum. Bütün günüm, hayvanlarla geçiyor diyebilirim." diye konuştu.

Saadettin Öncel: Eşimin, işleri bu noktaya getireceğini hayal edemezdim!

Eşinin kurduğu çiftlikle ilgili konuşan Saadettin Öncel, "İşleri bu noktaya geleceğini asla hayal edemezdim." dedi. 

Eşinin azmi ve başardığı şeyler karşısında ağzının açık kaldığını söyleyen Saadettin Öncel, "Emekli olmadan önce polis memuruydum. Buraya tayinim çıkmıştı. Eşim sıkıldığını söylüyordu. İnek alıp çalışmak istediğini söyleyince önce güldüm. Sonra kendi bileziklerini sattı ve buzağı olan bir inek satın aldı. İşler ciddiye bindi. Önce küçümsediler. Daha sonra kârı arttıkça inek sayısını da artırdı. Ben de maaşımla destek veriyordum. İşlerin bu noktaya geleceğini asla düşünmemiştim." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)