15 dakika arayla iki defa yakalandı, hem de 35 kişiyle!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde gerçekleştirilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) denetimleri sırasında bir minibüsten 35 yolcunun bulunduğu görüldü. 15 dakika önce ceza kesilen minibüs şoförü, kurallara uymadan yoluna devam ederken bir kez daha ceza yemekten kurtulamadı.

YAŞAM 30.10.2020, 11:39 30.10.2020, 11:45

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında polis ekipleri, özellikle toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. 

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde minibüsleri durduran güvenlik güçleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet edilip edilmediğine bakıyor.

Yapılan son denetim sırasında bir minibüste 35 yolcunun yer aldığı fark edildi. Söz konusu minibüsün şoförünün 15 dakika önce durdurulduğu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine uymadığı gerekçesiyle ceza yediği ve müşterilerin de farklı bir araca alındığı ortaya çıktı. 

15 dakikada aracı tekrar doldurdu

Fakat ceza yemesine aldırış etmeyen minibüs şoförü, 15 dakikada aracı yine doldurdu ancak tekrar güvenlik güçleri tarafından durduruldu. 

İki defa ceza kesildi

Minibüs şoförü, kısa süre önce ceza yediğini belirterek, polis ekiplerine yalvarmaya başladı. Güvenlik güçlerinin kendisini affetmesini isteyen minibüs şoförü, 15 dakika içerisinde iki kez ceza yemesine isyan etti. Fakat polis ekipleri, aracı tıklım tıklım dolduran minibüs şoförüne ceza kesti.

Araçtan indirilen vatandaşların güvenlik güçlerine tepki olması ise şaşkınlığa uğrattı.

Toplu taşıma araçları risk saçıyor

Türkiye'de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en hızlı bulaştığı yerlerin toplu taşıma araçları olduğu biliniyor. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, bu nedenle mutlaka kademeli mesai ve esnek mesai uygulamalarına geçilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki hastaların yüzde 40'ının İstanbul'da olduğunu söylemişti. Bakan Koca, İstanbul'daki hastaların Ankara'daki hastaları ikiye katladığını belirtmiş, vatandaşların maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmeleri gerektiğini ifade etmişti. 

Yorumlar (0)