Tek tek toplanıyor: Kilosu 360 TL

Antalya'ya bağlı Serik ilçesinde yaban mersini için hasat dönemine başlandı. Tek tek özenle toplanan ve 'blueberry' ismi ile de bilinen yaban mersinlerinin kilosu 250 ila 360 lira arasında satılıyor.

TARIM 23.05.2022, 23:00 24.05.2022, 17:21
Tek tek toplanıyor: Kilosu 360 TL

Serik ilçesindeki Sarıabalı Mahallesi üzerinde 27 dönümlük alanda yetiştirilen yaban mersinleri tek tek özenle toplanıyor. Diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi yaban mersini de kış mevsimindeki fırtına, dolu, soğuk havadan etkilendi ve bir ay gecikmeli bir şekilde hasadına başlandı. Kış mevsiminde yetiştirilen yaban mersini için lastik ve saman yakarak ürünün üşümemesini sağlamak ve direncini daha da arttırmak için hem içeriden hem de dışarıdan korumaya aldıklarını söyleyen ziraat mühendisi Ayfer Hız, "Beklediğimizin de üstünde bir verim elde ettik. Bu sebeple çok mutluyuz." diye konuştu.


 
"Kilosunu 250 ila 360 liraya satıyoruz"

27 dönüm büyüklüğündeki arazide yaban mersini yetiştirdiklerini belirten Hız, “Özellikle zincir marketlerden yoğun ilgi gören bir ürün. Bahçemizde üç çeşit ürün bulunuyor. Hepsinin kendine has özellikleri var. Bazıları tatlı, bazıları ekşi olabiliyor. Meyvenin iri olması makbul olarak görülüyor. Kilosunu 250 ila 360 liraya satıyoruz. Döneme bağlı olarak fiyatlar artıyor ya da azalıyor." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)