Berlin'de "traktörlü çiftçi darbesi"

Berlin’e traktörlerle gelen binlerce çiftçi, hükümetin getirdiği kısıtlamaları protesto etmek için trafiği kapattı. Ara gazla yüksek ses çıkartarak protesto gösterisinde bulundular. Görüntüler adeta postmodern bir darbe görüntüsü veriyor.

TARIM 26.11.2019, 17:08 26.11.2019, 19:37
Berlin'de "traktörlü çiftçi darbesi"

Almanya’nın başkenti Berlin’de çiftçiler, Federal Meclis’te görüşülecek olan tarım bütçesini, hükümetin çevreyi koruma adına aldığı tedbirleri protesto etmek adına toplanıldı.

Çiftçiler, hükümetin katı çevre koruma kanunları, hayvan koruma kuralları, tohum ve gübre düzenlemeleri gibi düzenlemelerin “çiftçiyi bastırma” politikası olduğunu düşünüyor.

5 bin traktör Berlin girişlerini kapattılar

5 bin kadar traktör şehir merkezine girişteki yolu kapattı. Traktörlere ara gaz vererek yüksek ses çıkartarak hükümeti protesto ettiler.

Hollanda’da da benzeri yaşanmıştı

Başkent Berlin’in merkezindeki yolları dolduran traktörler başkent trafiğini felç etti. Benzer durum Hollanda’da da yaşanmış, hükümetin tarım politikasını protesto etmek için traktörlü eylem yapılmıştı.

“Çiftçi olmazsa gıda olmaz”


''Çiftçi olmazsa gıda olmaz, çiftçi olmazsa gelecek olmaz'' yazılı pankart

Şehrin tarihi Brandenburg Kapısı ve yakınlarında yer alan Federal Meclis çevresine traktörle gelen çiftçier, traktörlerine, ''Çiftçi olmazsa gıda olmaz, çiftçi olmazsa gelecek olmaz'' yazılı pankartlar astılar.

Pankartlarda "Geleceğimiz tehlikede. Bizim çocuklarımızın geleceği garanti altında değil. Buna karşı önlemler alınmalı." gibi yazılar da geçti.

Çevreciler “çiftçiyi” öcü ilan ediyorlar

Çiftçiler, özellikle çevreciler tarafından “öcü” ilan edildiklerini ve mesleklerine karşı öfke güçlendirildiğini, bunun da hükümet kararlarında etkili olduğunu ifade ediyorlar. Aynı zamanda da, “çiftçiliğin bir meslek olarak daha az çekici hale getirme” amaçlı bir algının kurulmaya çalışıldığını da ekliyorlar.

Çiftçiler Mercosur Serbest Ticaret anlaşmasından da mutsuz

Çiftçiler aynı zamanda, Avrupa Birliğinin (AB), Güney Amerika ile yaptığı Mercosur serbest ticaret anlaşmasından da mutsuzlar, daha ucuz ve daha kalitesiz tarım ürünleri ile Almanya’daki geçim kaynaklarının alt edilmekle tehdit edildiğini söylüyorlar.

Çiftçiler sadece Berlin’de değil, Almanya’nın batısında bulunda Dortmund ilinde de traktörleriyle toplandılar.

Yorumlar (0)