Olimpiyat kotasını dolduran kadın tekvandocularımızın hedefi altın madalya 

Kadın Tekvando Milli Takımımız, Tokyo Olimpiyatları için ayrılan 4 kişilik kotayı doldurdu. Şimdi hedefte altın madalya var. 

SPOR 27.04.2021, 12:50 28.04.2021, 09:43
Olimpiyat kotasını dolduran kadın tekvandocularımızın hedefi altın madalya 

Kadın tekvandocularımız, Tokyo Olimpiyatları için ayrılan 4 sporculuk kotayı doldurdu. Tekvando Kadın Milli Takım Antrenörü Ali Şahin, Konya’da kampta olduklarını aktardı ve bir haber ajansına şu sözleri söyledi: “Olimpiyat için kota almış bir branş olarak çalışmalarımıza salgın zamanında da devam ettik. Uzun ve sık kamplarımızla performansımızı korumayı hedefledik. Kota almak, tüm ülkeler için büyük başarıdır. Özellikle ülkemiz için bunun anlamı oldukça büyük. 2016’dan beri bunu hedefliyorduk ve hedefimize ulaştık. Şu anda son eksiklerimizi tamamlamak için çabalıyoruz. İnşallah olimpiyatta altın madalyayı alacağız.”

Ali şahin, imkanı olan her Türk kadınının başarı yakalayacağını vurgulayarak bu durumu tekvandoda gösterdiklerini belirtti. 



“O madalyaları ülkemize getireceğiz”

Tokyo Olimpiyatları’nda yarışacak olan 15 senelik milli sporcu Nur Tatar, 2012 ve 2016 senelerinde olimpiyatlarda ülkemizi temsilen katılan tek tekvandocu kadın olduğunu, bronz ve gümüş madalyaları kazandığını aktardı. Tatar, şunları dile getirdi: “Şimdi, 4 kadın olarak olimpiyata gidiyoruz. Bu, bizim için tarif edilemez bir duygu. Altın madalyayı kazanmak için çalışıyoruz. İnşallah o madalyaları ülkemize getireceğiz. Bu bizim hem hedefimiz hem de hayalimiz.”



Dünyanın en iyi 16’sındayız ve bu gurur verici

16 senedir tekvando ile uğraşan milli sporcumuz Hatice Kübra İlgün, “Dünyanın en iyi 16 tekvandocusu arasında olimpiyatlara gitmek gurur verici. Zorlu aşamaları aştık ve şimdi inşallah altın madalyayla döneceğiz.” şeklinde konuştu.



“Hedefimiz 4’te 4”

Bir diğer milli tekvandocumuz Rukiye Yıldırım, olimpiyatlarda ülkemizi 4 kadının temsil edeceğini, hedeflerinin ise 4’te 4 olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “İnşallah hepimiz altın madalya alacağız. Tüm ülkeler bulunun için çalışıyor ama inşallah İstiklal Marşımızı tüm dünyaya okutacağız. Olimpiyatlarda kotayı doldurmak imkansıza akın. Bunu bir biz bir de Çin başardı. Bugün içinde bulunduğumuz durum, rekorumuz. Olimpiyat tarihine baktığımızda Türkiye’yi temsil eden kadınlardan hiçbirinin altın madalya almadığını görüyoruz.”



Eksik olan madalyayı almaya gidiyorlar

+67 kiloda Türkiye’yi temsil edecek olan Nafia Kuş, eksik olan tek madalya konumundaki altın madalyayı almaya gittiklerini dile getirdi. 

Yorumlar (0)