Okan Buruk, “Beklemediğimiz kadar rahat bir galibiyet oldu” sözleriyle açıkladı

Sivasspor karşısında çok üstün oyun ortaya koyduklarını söyleyen Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Beklemediğimiz kadar rahat bir galibiyet oldu” dedi.

SPOR 06.05.2024, 02:02 Şeyda Gül
Okan Buruk, “Beklemediğimiz kadar rahat bir galibiyet oldu” sözleriyle açıkladı

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray evinde karşılaştığı Sivasspor’u 6-1 mağlup etmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, önemli açıklamalarda bulundu. Maç öncesi rakibimizin savunma ağırlıklı bir dizilişle beklediğini, oynadığı maçlarda topu rakibe verdiğini, çok pozisyon vermediğini ve kalesinde gördüğü gol sayının da az olduğunu bildiklerini ifade eden Buruk, “Uzun topla gol bulan bir takımdı. Oyuna erken girdik, erken goller attık. Top bizdeyken hücum anlamında hareketliliğimiz iyiydi. Bu seneki en kaliteli maçlarımızdan biriydi. Çok baskı da görmedik. Icardi’ye 3 kişi yakın oynadı. Yön değiştirmede girdiğimiz pozisyonlar oldu” dedi.

Beklemediğimiz kadar rahat bir galibiyet oldu

Skorun daha da yukarıya gidebileceğini inandığını kaydeden Buruk, rakibin de girdiği pozisyonlar olduğunun bilgisini verdi. Çok üstün oyun ortaya koyduklarını kaydeden Buruk, beklemedikleri kadar rahat bir galibiyet olduğunu vurguladı. Sivaspor ligin dirençli takımlarından birisi olduğunu anlatan Buruk, maç öncesi bu anlamda herkesin gözünü korkutan bir Sivasspor olduğunu dile getirdi. Oyunun bütün bölümlerinde üstün oynadıklarını aktaran Buruk, her golü attıktan sonra tekrar oyunun içine girdiklerini dile getirdi. Hak ettikleri bir galibiyet olduğunu anlatan Buruk, gol sayısının çok önemli olduğunu vurguladı. Rakiple puan farklı açarken bir yandan da averajla olarak önüne geçtikleri dile getiren Buruk, “Son 6-7 maçta averajla olarak çok büyük sayıya ulaştık. Çok pozisyona girdik. Ofansif anlamda takımın performansından memnunum. Haftada 1 maçta farklı bir durum oldu. Muhteşem bir taraftar vardı. Onlara teşekkür ediyorum. Her türlü takımımıza destek verdiler. Onlarla birlikte çok güçlüyüz. Onlara da bu galibiyeti hediye ediyorum” şeklinde konuştu.

Kendi konsantrasyonumuzdan ödün vermemek istiyoruz

Şampiyonluk yarışının devam ettiğini söyleyen Buruk, bugün maçı oynadıklarını ve yarın rakipleriyle maçları olduğunun bilgisini verdi. “Devam eden bir lig var. Kendi konsantrasyonumuzdan ödün vermemek istiyoruz. Her hafta bunu arttırıyoruz, bu değerli” diyen Buruk, rakiple puan farkına bakmadan 16 maç üst üste kazandıklarının bilgisini verdi. 3 maçı da kazanıp bir yandan da Türkiye için yeni bir rekor kırmak istediklerini anlatan Buruk, “Önümüzdeki hafta da bu ciddiyetle Karagümrük maçına hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)