Milli jimnastikçi Ferhat Arıcan'dan tarihi başarı: Türk jimnastik tarihinde bir ilk

Tokyo 2020’de mücadele eden Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, Tokyo paralel barda bronz madalyayı kazanarak, Türkiye'ye cimnastik tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını elde etti ve tarihe geçti. 

SPOR 03.08.2021, 16:12 03.08.2021, 17:35
Milli jimnastikçi Ferhat Arıcan'dan tarihi başarı: Türk jimnastik tarihinde bir ilk

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Yaz Olimpiyat Oyunları'nda artistik cimnastikte final mücadeleleri yapıldı.

Ferhat Arıcan bronz aldı, tarihe geçti

Finalde paralel bar aletinde mücadelesini gösteren Milli cimnastikçi Ferhat Arıcan, performansını ilk sırada sergiledi. Sorunsz bir bitiriş gerçekleştiren milli cimnastikçi, 15.633 puan aldı. Bu derecesiyle Ferhat Arıcan,8 sporcu arasında 3. sırayı aldı ve bronz madalyanın sahibi oldu ve bununla birlikte Arıcan’ın kazandığı bu madalya,Türk cimnastik tarihinin ilk madalyası olarak tarihe geçti.

Mücadelede Çinli Jingyuan Zou 16.233 puan alarak altın, Alman Lukas Dauser 15.700 puan ile gümüş madalya kazandı.

Tokyo 2020’de Türk sporcular

Ferhat Arıcan’ın müsabakasıyla birlikte Türk sporcular için artistik cimnastik sona erdi. Tokyo 2020 erkeklere Türkiye, Adem Asil, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak ile katılırken, kadınlarda ise Nazlı Savranbaşı ile temsil edildi.

Kadın cimnastikçi Nazlı finale çıkamazken, 4 erkek sporcu ise 7 finale çıktı ve önceden olimpiyat finali bulunmayan Türk cimnastiği için bir ilki gerçekleştirdi.

Genel tasnifte Adem Asil 15, atlama masasında 6. ve halkada ise 7. bitirdi. Madalya şansı kalmayan Ahmet Önder, sakatlığı sebebiyle riske girmedi ve genel tasnifi yarıda bıraktı. Atlama masasında ise Ahmet 7. oldu.

Dünya şampiyonluğu bulunan İbrahim Çolak, halkada 5. sırada kendisine yer buldu. Son yarışan Ferhat Arıcan, bronz madalya kazanarak final başarılarını taçlandırdı.

“Tüm Türkiye’ye gelsin”

Tarihi başarısından sonra açıklamalarda bulunan Ferhat Arıcan, duygularını şöyle aktardı: “Şu an duygularımı kelimelerle anlatamıyorum. Çok mutluyum. Tarihi bir madalya bu. Yalnızca cimnastik için değil, Türk spor tarihi için önemli bir madalya. Hem tarih yazdığım için hem de ülkemi gururla temsil ettiğim için mutluyum. Çok emek verdim, çok çalıştım sonunda başardık. Türkiye zor dönemlerden geçiyor. Kalbimiz tamamen orada. Bütün hayatını kaybedenlere baş sağlığı diliyorum. Ormanda, yangınlarda çalışanlara moral olabildiyse daha da mutlu olurum. Bu madalya, inşallah Türkiye için moral kaynağı olur. Tüm Türkiye’ye gelsin.”

Yorumlar (0)