Manchester City, Devler Ligi'ni kazanarak ilk kez "üçleme" yapmak istiyor

İngiliz ekibi Manchester City ile İtalyan devi Inter, cumartesi günü İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde karşı karşıya gelecek. Pep Guardiola'nın teknik direktörlüğünde bu sezon hem ligde hem de Federasyon Kupası'nda kupaya uzanan Manchester City, Devler Ligi'ni kazanarak tarihinde ilk defa "üçleme" yapmak istiyor.

SPOR 07.06.2023, 14:16 Hakan Öksüz
Manchester City, Devler Ligi'ni kazanarak ilk kez "üçleme" yapmak istiyor

Şampiyonlar Ligi finali, 10 Haziran Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Saat 22.00'de başlayacak maçta Hakan Çalhanoğlu'nu kadrosunda barındıran İtalyan ekibi Inter ile İlkay Gündoğan'ın top koşturduğu İngiliz devi Manchester City kozlarını paylaşacak. 

Inter, bir başka İtalyan takımı Milan'ı eleyerek finale çıktı

"Üçleme" yapabilen tek İngiliz takımı Manchester United

İngiltere Premier Lig'de son 6 sezonda 5 kez şampiyon olan Manchester City, bu sezona da damga vurdu. Premier Lig'de ve Federasyon Kupası'nda şampiyon olan Manchester City, Şampiyonlar Ligi'ni de kazanarak "üçleme" yapmak istiyor. City'nin Devler Ligi'ni kazanması durumunda 24 yıl önce Manchester United tarafından başarılan "üçleme", bir İngiliz takımı tarafından ikinci kez tekrarlanmış olacak.

Manchester United ile kupadan kupaya koşan Sir Alex Ferguson

Guardiola, 2009'da Barcelona ile "üçleme" yapmıştı

İspanyol teknik adam Pep Guardiola, Manchester City'nin başında harikalar yaratmaya devam ediyor. Barcelona ile 2009 yılında Şampiyonlar Ligi, La Liga ve İspanya Kral Kupası'nı kazanan Guardiola, 14 yıl sonra ikinci kez "üçleme" yapmaya çok yakın. 

Barcelona o sezonda bu üç kupanın dışında UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve İspanya Süper Kupası'nı da kazanmıştı. Alman panzeri Bayern Münih ise 2013 yılında Jupp Heynckes yönetiminde "üçleme" yapmıştı.

Yorumlar (0)