Papa hastaneye kaldırıldı: Ameliyata alınacak

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, hastaneye kaldırıldı. Papa'nın karın duvarıyla alakalı bir operasyon geçireceği öğrenildi.

DÜNYA 07.06.2023, 14:35 08.06.2023, 10:43 Şeyda Gül
Papa hastaneye kaldırıldı: Ameliyata alınacak

Çarşamba günleri Aziz Petrus Meydanı'nda genel kabul oturumunu yapan Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus hakkında Vatikan'dan yapılan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada Papa'nın, bugünkü oturumun ardından Gemelli Hastanesine giderek yatışının yapılacağı kaydedildi. 

Hastaneye yatışının ardından Papa'ya öğleden sonra genel anestezi altında plastik cerrahi ve laparotomi tarafından karın duvarına protez yerleştirilmesi operasyonu yapılacağı belirtildi.

2 gün hastanede kalacak

Papa'nın önceki operasyonuna bağlı karnındaki kesi yerinde fıtık geliştiği belirtilen açıklamada, bir süredir ağrı ve bazı tıkanıklık bulgularına yol açtığı vurgulandı. Bu nedenle operasyonun gerekli hale geldiğinin altının çizildiği açıklamada, operasyonun ardından iyileşmenin birkaç gün süreceği ifade edildi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Papa operasyonun ardından en az 2 gün hastanede kalacak.

Dün sabah Gemelli Hastanesine giden Papa Franciscus, bazı klinik testlerden geçmişti.

2021'de bağırsak ameliyatı geçirmişti

2013'te Katolik Kilisesi'nin 266. Papası olarak seçilen Papa Franciscus'un, gençliğinde geçirdiği enfeksiyon sebebiyle tek akciğeri bulunuyor. 4 Temmuz 2021'de yine aynı hastanede kalın bağırsak operasyonu geçiren Papa, 10 gün boyunca hastanede gözlem altında kalmıştı.

Aralık 2022'de İspanya'nın ABC gazetesine demeç veren Papa, sağlık gerekçesiyle görevini yerine getirememe olasılığına karşın istifa mektubunu hazır beklettiğini söylemişti. 

Geçtiğimiz Mart ayında hastaneye kaldırılmıştı

Kısa süre önce de bu kez nefes darlığı şikayetiyle 29 Mart'ta yine Gemelli Hastanesine kaldırılan Katoliklerin ruhani lideri, burada solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle tedavi görmüştü. Papa, tedavisinin ardından 1 Nisan'da taburcu edilmişti.

Bir süredir dizinden rahatsızlık yaşayan Papa Franciscus, etkinliklere tekerlekli sandalye ile katılıyor.

Yorumlar (0)