Fatih Terim'den flaş karar! 3 ayrılık...

Galatasaray'da yapılması düşünülen transferlere yer açmak için düğmeye basıldı.

SPOR 25.06.2019, 10:55
Fatih Terim'den flaş karar! 3 ayrılık...

Şampiyonluğun kazanılmasından sonra ailesiyle gittiği Bodrum’dan dönen ve soluğu Florya’da alan teknik direktör Fatih Terim, ilk olarak takımdaki yabancı oyuncu sayısının düşürülmesi gerektiğine işaret etti. Sarı- kımızılı ekibin, her konuda anlaşmaya varılan Ryan Babel ile birlikte şu anda sözleşmeli toplam 13 yabancı oyuncusu bulunuyor ve yalnızca bir yabancıya daha yeri var. TFF kurallarına göre bir kulübün, kadrosunda en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurmasına izin veriliyor.

Terim’in istediği kanat, orta saha ve forvet takviyelerinin yabancı olması durumunda sıkıntı yaşanabileceğinden yönetim bazı isimlerle yolları ayırmak için harekete geçti. 

Mitroglou’na veda edilecek

Kulüpte yeni sezon planlaması ile alakalı yapılan zirvede Yunan futbolcu Kostas Mitroglou ile yolların ayrılması kesinleşti. Galatasaray yönetimi, Yunan golcüsüne kararı bildirecek.

Bununla beraber, "Vedalar da Galatasaray’a yakışır şekilde olmalı." ifadesini kullanan Terim, bu ayrılığın ‘dostça’ gerçekleşmesini istedi.

Akhisar maçında attığı kritik golle 22. şampiyonluğa katkıda bulunan Mitroglou’na teşekkür edilecek ve "Forma giyebileceğin bir kulübe gitmelisin. Burada kalırsan forma şansın kalmayacak.” denilecek.

Yönetim 1.5 yıllığına kiraladığı Mitroglou ile gerçekleştireceği görüşmenin ardından futbolcunun bonservisini elinde bulunduran Marsilya ile temas kurup yollarını sorunsuz ayırmak için atım atacak.

Suudi Arabistan kulübü El Nasr ile anlaşmaya varılması halinde Mbaye Diagne de Galatasaray’dan ayrılacak.

Mariano da gitmeye aday isimlerden biri

Brezilya’dan talipleri olduğu bilinen Mariano için 2-3 milyon Euro civarında teklif gelmesi durumunda bu futbolcunun da gitmesine izin verilecek.
 

Yorumlar (0)