TTB'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret: “Dayanışma” mesajı verildi

Türk Tabipleri Birliği heyeti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun makamında bir araya geldi.

SİYASET 18.11.2022, 16:40 20.11.2022, 08:04
TTB'den Kılıçdaroğlu'na ziyaret: “Dayanışma” mesajı verildi

Geçtiğimiz ay, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın “Türk silahlı kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor” iddialarına karşı soruşturma başlatılmıştı. Daha sonra Fincancı, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. TTB'nin idaresi söz konusu durum ile ilgili muhalefet ile görüşmeler sağlayarak yaşananları değerlendiriyor.

Görüşmeye Veli Ağbaba eşlik etti

Bu noktada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TTB heyetini bugün CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Görüşme sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kemal Kılıçdaroğlu’na eşlik etti.

" Şebnem Korur Fincancı’nın serbest kalması üzerinde görüşüldü"

TTB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "TTB ve Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması hakkında görüşmek üzere Türk Tabipleri Birliği (TTB) olarak meslek örgütlerine yapılan baskıları konuşmak üzere 18 Kasım 2022 günü Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) ziyarette bulunduk. Görüşme sırasında TTB heyeti, antidemokratik, hukuksuz ve haksız bir biçimde tutuklanan Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın serbest kalması ve TTB öncelikli olmak üzere meslek örgütlerine karşı gösterilen baskılara karşı ilerleyen dönemlerde gerçekleştirilecek mücadele hattı üstünde görüşmelerde bulundu.

Türkiye’de ortada olan sağlık koşulları problemleri hakkında da konuşan heyet, TTB’nin şu zamana kadar devam ettiği mücadelelerin dile getirildiği “Kazanımlarımız” kitabı ve konu ile ilgili bir dosyayı da Kılıçdaroğlu’na verdi. CHP heyeti de bu düşünceler karşısında TTB ile dayanışma içerisinde olacaklarını ifade etti."

Yorumlar (0)