Özhaseki, AK Parti'nin oy oranını açıkladı

Özhaseki, AK Parti'nin son oy oranına dair açıklamalarda bulundu.

SİYASET 24.06.2021, 18:29 25.06.2021, 17:57
Özhaseki, AK Parti'nin oy oranını açıkladı

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaraş'a gitti. Özhaseki ilk olarak Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü ziyarette bulundu. 

"Belediyecilik 1994'te değişti"

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Mehmet Özhaseki, Türk siyasetinde iz bırakan tarihler olduğunu dile getirdi. Belediyecilik tarihinde de izi olan en önemli tarihin 1994 senesi olduğuna işaret eden Özhaseki, "Eğer neden diyecek olursanız, İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bizden de birçok Anadolu kentinde belediye başkanlığı işinin başlamasından evvel ülkemizde ne yazık ki katı, önemli oranda ideolojik tavırlı, takıntılı bir belediyecilik anlayışı söz konusuydu. Soldan gelenler, zihinlerindeki sapkın dünya görüşüne gidebilmek için ya Çin ya Rusya, Küba, küçücük Arnavutluk hayranlığıyla sınıf mücadelesini başlatmayı düşünürler, hizmeti asla düşünmezler, belediyeleri de ellerine geçirdikleri bir kale olarak görürler, ardından da oradan o sapkın ideolojisine hizmet sunması için bir mücadele başlatırlardı. Bunun sonucunda yurttaş hizmet alamaz, İstanbul'da günler boyunca sular akmaz, çöpler dağ olur, patlamalar meydana gelir, işçiler eylemden eyleme koşar, yurttaş hizmet bekler, kimsenin de umurunda olmazdı." ifadelerini kullandı.

Partisinin oy oranını açıkladı

AK Partili belediyelerin hizmet vermesinin yanında gönül belediyeciliği de yaptığını dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Tüm kentlerde dikkat edin büyük projelerin tümü neredeyse 2000'lerden sonradır, bizim iktidarımıza denk gelir. Her seçimde AK Parti birinci oluyor. 2004 yılında AK Parti olarak seçimlere girdik, yüzde 40 civarında oy aldık. 2009'da, 2014'te de aynı şekilde. Son seçimlerde İstanbul ve Ankara'ya kilitlendiği için olay biraz, sanki millet bizim kayba uğradığımız gibi bir düşünceye kapıldı fakat yüzde 45 oyumuz var. Yani millet yine bize oy veriyor, bize güvenini sürdürüyor. 'Problemleri kim çözer?' diye çıkıp bir sorun, yanıt olarak birinci sırada AK Parti çıkıyor. Dikkat edin CHP'nin yaptığı baştan sona bir algı operasyonundan ibaret. Yapamadıkları bir şeyi yapıyorlarmış gibi, olmayan bir şeyi varmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Evet, bazı kentlerde şimdi iktidardalar, seçmenin tercihine saygı duyarız fakat lütfen göz ucuyla takip edin CHP'li belediyeleri. Eğer taş üstüne taş koydularsa lütfen söyleyin. Sürekli bir açlık edebiyatı yapıyorlar fakat ellerindeki olanaklara da bakıyorsun, bol bol heykel açıyorlar. Bu sabah bir heykel açılışı daha vardı. Demek ki heykele ihtiyaçları var."



Yorumlar (0)