Bahçeli’den yeni heyetle Anıtkabir’e ziyaret…

MHP lideri Bahçeli yeni MYK ve MDK ile Anıtkabir ve Alparslan Türkeş’in kabrine ziyarette bulundu.

SİYASET 26.03.2021, 18:44 27.03.2021, 01:58
Bahçeli’den yeni heyetle Anıtkabir’e ziyaret…

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 18 Mart’taki MHP 13. Olağan Büyük Kurultay’ında seçilen MYK ve MDK üyeleriyle ilk ziyaretini yaptı.

Bahçeli’nin yeni heyetle beraber ilk ziyareti Anıtkabir’e oldu.

MHP lideri Bahçeli, Aslanlı Yol’dan geçip Atatürk mozolesinin önüne geldi ve burada mozoleye çelenk bıraktı. Ardından ise saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Anıtkabir Özel Defteri’ne imza attı

Bahçeli ve beraberindeki heyet mozoleye çelenk bırakılmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

MHP lideri Bahçeli Anıtkabir Özel Defterini imzalayarak, “İstiklal Savaşımızın Başkomutanı, devletimizin kurucusu Aziz Atatürk, MHP 13. Olağan Büyük Kurultay’da seçilen MYK ve MDK üyeleriyle manevi huzurundayız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine bağlı olarak müdafaa ve muhafazaya azmimiz zaafiyete uğramayacaktır. Bu husustaki güç ve irade kaynağımız elbette ki büyük Türk milletidir.

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmaksızın yürümek ve ilerleme kararındayız. Büyük zahmetlere göğüs gerip kurduğun ve bizlere emanet bıraktığın Cumhuriyet’i Cumhur’un muazzam diriliş ve birlik ruhuyla yaşatıp geleceğe taşıma mücadelemizi büyük bir inanmışlıkla sürdüreceğiz.

MHP kutlu düşünce ve fikirlerini, hatıralarını her daim sahiplenecek ve milletimizin istikbal ve istiklal hatlarını kahraman bir şekilde savunacaktır.

Bu vesileyle 13. Olağan Büyük Kurultay’ın milletimize, ülkemize büyük bir heyecan ve yeni bir umut getirmesini temenni ediyor zat-ı devletlerini rahmetle, hürmetle ve minnetle anıyorum. Ruhun şad olsun.” dedi.

Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti

Bahçeli ardından kurucu Genel Başkan Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret edip kabrine bir karanfil bırakarak dua etti.

Ardından Bahçeli, MYK ve MDK toplantısına başkanlık etmek için parti genel merkezine geçti.

Partinin A Takımı da belli oldu

Kurultayın ardından yapılan MYK'de 15 kişilik başkanlık divanı da belli oldu.

Yorumlar (0)