Ali Babacan: Refahtan anladıkları, 3-5 zengin türetmek

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) lideri Ali Babacan, partisinin Kütahya İl Kongresi'nde konuştu. Babacan, kongrede yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eleştiride bulunarak, "Bunların zenginleşmeden, refahtan anladığı şey, 3-5 tane zengin türetmek." dedi.

SİYASET 29.11.2020, 22:37 29.11.2020, 22:51
Ali Babacan: Refahtan anladıkları, 3-5 zengin türetmek

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Kütahya İl Kongresi’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Babacan, kongrede şu ifadeleri kullandı:

"Ülkenin ihtiyacı olan bir cumhurbaşkanı olamadı"

"Bu sistemin ismini 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' olarak belirlediler. Fakat bu sistemde olması gereken bir cumhurbaşkanlığı makamı ve cumhurbaşkanı bulunmuyor. Şu an o koltukta oturan kişi, bir partinin genel başkanlığı, belediye başkanlığı, hatta genel müdürlük, daire başkanlığı gibi husularla ilgileniyor ancak öngörüldüğü gibi bir cumhurbaşkanlığı görevi yapmıyor. Bu sistem ile Sayın Erdoğan, her şey oldu ancak Türkiye’nin ihtiyacı olan bir cumhurbaşkanı olamadı."

DAVE Partisi Ali Babacan il kongresi

"Varlık Fonu'nu kapatacağız"

Şu Varlık Fonu’nu acilen kapatın. Zaten siz kapatmazsanız, biz yarın gelince kapatacağız. Ne olduğu soru işareti olan, şeffaf olmayan, her türlü denetimden muaf olan bu kara delikler halkımızı yalnızca fakirleştirir. Bunun son bulması gerekiyor.

"Hatalarını milliyetçilik ile örtmeye çalışıyorlar"

Durmadan 'yerli ve milli' söyleminde bulunuyorlar. Yaptıkları her yanlışı 'milliyetçilik' örtüsüyle üstünü örtmeye çalışıyorlar. Hayır, sizin yanlışlarınız yerlilik değil, millilik değil, hele hele milliyetçilik hiç değil. Gerçek milliyetçilik, Türkiye'de yaşayan her kişinin başını dik tutabildiği bir ortam oluşturmaktır. Gerçek milliyetçilik, halkımızın, evlatlarının geleceğinden kuşku duymadan başlarını yastığa koymasını gerçekleştirmektir. Gerçek milliyetçilik, bu milleti ekmek parasına muhtaç etmek değildir.

DAVE Partisi Ali Babacan il kongresi

"Refahtan anlatıkları 3-5 zengin türetmek"

Türkiye'de beyan edilen ücretlerin yüzde 42’si asgari ücret iken, yüzde 82’si ise asgari ücretin iki katından daha az. Çalışanlar bireylerin yaklaşık yüzde 80’i, ayda 5 bin TL'nin altında bir gelirle evini geçindirmek durumunda kalıyor. Bunların zenginleşmeden, refahtan anladığı şey, 3-5 tane zengin türetmek. Onlar zenginleşti, bu halk ise fakirleşti. Onlar zenginleşti, vatandaşlarımız sosyal yardımlara muhtaç duruma geldi.

"Halkı görmez oldular"

Büyük ortağın partisine üye bir vekil kalkmış 'Kriz yok, insanlar iş beğenmiyorlar.' diyor. Bu halkı fakir yaptılar, ekmek parasına muhtaç hale getirdiler, bir de kalkıp halkı suçluyorlar. Bunun sebebi ise toplumdan tamamen kopmuş olmaları. Vatandaşla kaynaşamıyorlar. İnsanların arasına çıkıp bir gezin. 'Eve ekmek götüremiyorum.' diyen vatandaşımıza, 'Al, keyif çayı iç.' demeyin. Milletimizi dinleyin de öğrenin. Çevresindeki yandaşlardan ve konvoylar dolusu arabadan dolayı halkı gözleri görmüyor.

Yorumlar (0)