Tatil cenneti Bodrum’da plaja giriş ücreti dudak uçuklattı

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte en çok konuşulan yerlerden biri Bodrum oldu. Geçtiğimiz sene lahmacunun 150 liraya satıldığı, özel plaja girişin binlerce lira olduğu Bodrum bu sene de cep yakmaya devam ediyor. Hizmete göre farklı fiyat tarifeleri uygulanan turizm merkezinde lahmacun 200 liraya satılırken özel plajlar için ödenen ücret 10 bin euroya kadar yükseldi.

SEYAHAT 22.05.2022, 16:32 23.05.2022, 10:33
Tatil cenneti Bodrum’da plaja giriş ücreti dudak uçuklattı

Turizm sezonunu açan Türkiye’de yerli ve yabancı turistler sahillere ve güneye inmeye başladı. Okulların tatil olmasına ve yıllık izinlere az bir zaman kala otel ve pansiyonların çoğu kapasitesini doldurdu. Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden sayılan Bodrum da 2022 sezonu için fiyatlarını belirledi. Ancak fiyatların dudak uçuklatması sebebiyle yerli turist, turizm cennetine daha şimdiden erişememeye başladı. 



Hizmet kalitesine göre fiyat belirleniyor

Hizmet kalitesine göre fiyat belirlendiği ifade edilen Bodrum’da özel plajlara giriş ücreti en az 150 lira olarak duyuruldu. Özel bir plajda locaya oturmak isteyenlerin ise 10 bin euroyu gözden çıkarması gerekiyor. Geçen seneden bu yana zammın çok yapılmadığını belirten Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, işletmecilerin hemen hemen aynı fiyatları bu sene de uygulayacağını ancak buna karşılık dünya ile birlikte Türkiye’de de maliyet fiyatlarının arttığına dikkat çekiyor.



Lahmacunun tanesi 200 TL oldu

Bodrum hakkında en çok konuşulan bir diğer konu ise lahmacun fiyatları. Buna değinen Dengiz, şunları ifade ediyor: “Bir lahmacunu özel plajda yemek isterseniz 200 lira ödemeniz gerekiyor. Herhangi bir plajda hamburger yemek isterseniz de sunum ve iç malzemesine göre en az 35, en fazla 200 lira ödeme yaparsınız. Her hizmetin bir bedeli vardır. Salaş bir yerde lahmacuna 200 lira öderseniz burada bir yanlışlık vardır. Hizmetin kötü ancak ücretin pahalı olduğu yerlere karşı hakkınızı aramalısınız. Doğru hizmet vermeyen işletmelerin fahiş fiyat istemesine ben de karşıyım. Öte yandan iyi bir markadan kıyafet almanın bedeli olduğu gibi iyi bir işletmenin yemeğini yemenin de bedeli vardır. Hizmetin kaliteli olduğu mekanlarda lahmacunun 200 lira olmasının ve plaj giriş ücretinin binlerce lira olmasının sebepleri vardır.”



Plajlardaki loca fiyatları 10 bin euro

“Özel plajlara girişlerde ücret alınıyor. Müşterilere önce 150 liralık kredi açılıyor. Bu krediyle yiyecek içecek alınabiliyor. Denizin ve kumsalın temizliği de bu özel işletmelerin sorumluluğunda oluyor. Bazı plajlarda giriş ücreti 1500 lira oluyor. Doğru ve kaliteli hizmet verenlerde bu fiyatlar makul. Geçtiğimiz sene bazı özel plajlardaki localara giriş ücreti 10 bin euro idi. Ancak bu ücret yanlış anlaşılmamalı. Siz bir locaya bu fiyatı ödediğinizde plajın o bölümünü kapatmış oluyorsunuz. Şu anda dünya ekonomik değişimle yüz yüze. Dünyanın her noktasında düşük, orta ve yüksek fiyat uygulamaları var. Ancak Bodrum’da her şeyin pahalı olduğunu düşünen yerli turist oranı çok fazla.”

Yorumlar (0)