Dağların arasında keşfedilmeyi bekliyor...

Kahramanmaraş'taki Berit Dağı'nın eteğinde bulunan Gümüşkaya Mağarası keşfedilmeyi bekliyor.

SEYAHAT 28.05.2022, 21:36 30.05.2022, 08:47
Dağların arasında keşfedilmeyi bekliyor...

Göksun ilçesindeki Ericek Müdürler mezrasında yer alan Gümüşkaya Mağarası'nda bazı madenlerin bulunması sebebiyle kaya blokları suyu bambaşka bir renge büründürüyor. 

Astım hastalarına iyi geliyor

Öte yandan, söz konusu mağaranın, astım hastalarına çok iyi geldiği biliniyor.

"Muazzam bir güzellik sizleri bekliyor"

Bölgede eğitimcilik yapan Halil İbrahim Algan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bu bölgede çok sayıda mağaranın keşfini ben yaptım. Ericek Müdürler yolu üzerinden Küçük Karalar mevkisini geçerek karnıyarık suyunun gözüne varıyorsunuz. Burada kamp kurduktan sonra sırt rota üzerinde yarım saatlik yürüyüşün akabinde mağaranın giriş bölümüne ulaştığınızda küçük bir giriş kapısının ardında sizi muazzam bir güzellik bekliyor. Mağara içindeki genişlik 30 ila 40 metre, yükseklik ise 50 ila 75 metre arasında değişiklik gösteriyor. 

"Bir ilki gerçekleştirdim..."

Göle ulaşmadan evvel alt ve üst noktalara ulaşmanızı sağlayan koridorlar var. Gölün etrafında yer alan sarkıtlar adeta gözlerinizi kamaştıracak. Mağara içinde bir ilki gerçekleştirdim ve gölü geçerek dikit ve sarkıtları fotoğraflama şansı yakaladım. Golü geçtikten sonra 250 metre kadar ilerleyebildim. Göl, Berit Dağı'nın altına doğru devam ediyor. Gerekli donanım ve teçhizat olması halinde mağaranın ve gölün sırrı çözülecek." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)